Revija
#festival #film #Berlinale
73. Berlinale (1.): Zimskega spanja je konec. Tschüssi (und hallölle) aus Berlin!
Logo 17.02.2023 / 06.05

Včasih te lahko najbolj pozitivno presenetijo prav filmi, ki si jih šel gledat neobremenjeno, brez predhodnih informacij.

Berlinski filmski festival je angažiran, zato se letos med drugim posveča vojni v Ukrajini in nevzdržnim razmeram v Iranu, kjer se tudi filmarji soočajo z diktaturo.
Plakat: Claudia Schramke/Internationale Filmfestpielen Berlin

Včeraj se je začel Berlinale. Berlinski filmski festival je politično angažiran, zato se letos med drugim posveča vojni v Ukrajini in vedno bolj nevzdržnim razmeram v Iranu, kjer se tudi filmarji spopadajo z diktaturo. Po otvoritvi — na kateri je ustvarjalce in obiskovalce Berlinala po video povezavi nagovoril tudi ukrajinski predsednik Zelenski — je bila svetovna premiera romantične komedije Prišla je k meni (She Came to Me) režiserke Rebecce Miller z Mariso Tomei, Anne Hathaway in Petrom Dinklagem. 

»Vesela sva, da 73. Berlinale odpira film Rebecce Miller, ki prikazuje vsakdanje konflikte zahodne družbe. Karakterji filma, ki jih upodablja odlična igralska zasedba, se ne podrejajo diktatom sodobne družbe, temveč se prepuščajo trenutni inspiraciji, zato je ta film odlična oda svobodi izažanja mnenj,« sta povedala Mariëtte Rissenbeek in Carlo Chatrian, izvršna direktorica in umetniški vodja festivala.

Mariëtte Rissenbeek in Carlo Chatrian, od leta 2019 izvršna direktorica in umetniški vodja festivala.
Fotografija: Alexander Janetzko/Berlinale 2019
NAROČI SE
#festival #film #Berlinale
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke