Bomo zmogli? Bomo, ja! (Če ne bo prepozno.)

3.1.2017 / 06:10 Komentiraj
Z nami ravnajo tako, kot da smo nepomembna marginalija. In kar je še bolj problematično, tako ravnamo tudi sami s sabo.​

Glede na to, da je to prva kolumna v novem letu, se spodobi, da bi pisala o nečem optimističnem. Ne pa o problemih. In da bi vam zaželela vsega dobrega. Kar vam tudi želim. Iz srca.

Kljub temu pa se mi zdi, da je treba v času, ko se eno leto konča, drugo pa začne, ohraniti zdravo mero realizma. Ne pa se zanašati na sentimentalni in nakladaški kvazi optimizem. Ki smo ga bili deležni že več kot dovolj. Tako od predsednika vlade. Kot tudi od predsednika države.

Oba sta nas vase prepričano seznanila z dejstvom, da je v Sloveniji vse v redu. Da je vedno bolje in bolje. In to vsem. In da skupaj zmoremo vse. Karkoli hočemo.

Če torej hočete za zajtrk pojesti Luno, je dovolj, da stopimo skupaj in jo pojémo. Isto velja za vse drugo. Če Slovenija želi postati gospodarsko najmočnejša država sveta. Če želi imeti najboljše satelite. Če želi pokoriti Rusijo, ZDA in Kitajsko, bo zadostovalo že to, da si to res želimo. Da stopimo skupaj. Ker združeni zmoremo ...

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.
Zapri


 

Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE