Za Terezo se gre. Ker guess who is ovca? Vuk ziher ne.

9.1.2017 / 06:08 Komentiraj
Zakaj glih sarma? Zakaj vsi isto jeste? Jaz sem šla do majke na škampe na buzaro. Lahk bi pa tud pašteto na kruh mazala.
NAROČI SE PRIJAVI SE

V prejšnji kolumni sem napisala kao novoletne zaobljube. Ta prve točke — “manj pit, manj kadit” — se dejmo rečt držim. Pri ta drugi, “trem kretenom ne posvetim niti ene črke več, še manj jih konektam prek sporočil”, pa sem zafukala s prve. Čeprav nisem bla nč jaz kriva, ker me je en od teh kretenov sam konektal. Hotel je v bistvu čestitat, jaz pa sem popizdila: “A nismo zablokirani? A nismo zbrisani? Dost mam vseh!”

Ker mi je blo drug dan žal in ker res nočem v novo leto s slabo vestjo, sem se drug dan, ko sem se ohladila, seveda opravičila. In zraven dojela, da sem zafukala tud točko 11, da “ne bom več tok impulzivna in eksplozivna, najprej bom razmislila, potem bom šele stegnila jezik in cepetala z nogami”.

Do drugih točk še nisem prišla. Volk dlako menja, narave nikoli.

Aja, pa v en intervju sem se vdala. No, sej napredujem v bistvu. Pa spet sem kr neke pogoje postavljala. Jao, sem naporna. In tud kdaj sebična.

Kok sem jaz kul

Ker zakaj sem se šla enmu od teh treh kretenov po izpadu opravičevat? Ker JAZ nočem it s slabo vestjo v novo leto. Jebeš to, kok sem njega prizadela. Za Terezo se gre. In ko sem par dni nazaj dobila flash, da hočem bit neki dobra, sem vstala, zagrabila eno Kolumniatrijo in jo vrgla v kaselc ta najbolj kul familiji v našem bloku. In se ob tem počutila top of the top.

Ampak zakaj sem to naredila? Da polepšam njim dan? Al da ga seb? Ni v bistvu dobrota tud ful sebično dejanje?

In pol srečaš ta najbolj kul familijo v bloku in se ti ful veseli zahvalijo in greš dalje ves ponosen: “Wow, kok sem jaz kul.” Seveda ti je pri srčku toplo, ker veš, da si nekomu polepšal dan, ampak vseen.

Sem sebična? Pustmo to za intervju.

Sarmu probo nisi

Kakorkoli, sam da je konc vsega tega novoletnega sranja. FB je na novega leta dan zgledal tako: “Sarma, pa še ena sarma, pa pečena sarma, pa spet sarma.”

Pa zakaj vsi isto jeste? Pa zakaj glih sarma? Jaz sem šla do majke na škampe na buzaro. Lahk bi pa tud turistično pašteto na kruh mazala, kaj pa vem. Ja, ker smo pili prejšnji dan.

Pol bi mogla jest sarmo 24/7, pa bit še na vse recepte naročena. K una fora, k mi zvečer čist zapušeni udari lakota, v hladilniku pa survivor party, pol pa iz inata gledat vse linke hrane. Tasty ta, tasty un, cedit sline, drug dan se pa zbudit čist munjen pa listek pred nosom: “Nujno kupi mešalec, toaster, tist za vaflje, pa še uno mašino za kruh delat.”

Ja, sem že tam.

In zakaj ste vsi pili glih na isti dan in zakaj drug dan vsi isto jeste? Zakaj vsi vse isto? A ni lepš bit en tič svoje sorte?

Sej ni glup Zuckerberg

Pol se je še en bubmar odločil ven fuknit na FB, da če ne boš lepil dalje enga idiotizma, boš moral FB plačat. In to je šlo pol dalje k po tekočem traku. Vsi šerat, ker ubi bože, če nam Zuckerberg začne zaračunavat. Life nam bo šel v kurac. Za kero stvar bomo pol sploh še živeli?

Men bi sicer dobr zjebal sistem, sam pustmo malenkosti. Pa kaj bo on men zaračunaval, on bi mogu men kr konkretne šuške dat, gleda na to kok cajta gor preživim. Ne pa da še jaz keširam njegovo sorry ass.

Ampak folk kupi vsako bučo, ker jo je un tud, pa un tud, pa un tud — pol jo bom pa še valda jaz, da ne izpadem ovca. Hja, guess who is ovca. Vuk ziher ne. In vsako leto k nori šerajo okol: “Končno boš lahko videl, kdo ti gleda v profil.”

Ja, pa kaj še. Sej ni glup Zuckerberg, da bi naredil funcijo, da bi človek videl, kdo vse ti štefna po profilu. Pol se ne bi mogla kakšnemu luštnemu tipu delat Francoza: “Aja, nč ne vem. Ne gledam slik,” zraven pa prevohunila vse fotke od A do Ž, pa še videoposnetke, da ja kej ne zamudim. Zuckerberg je ta zadnji, k bi ukinil stalkanje po FB.

Stalkanje

Sej stalkam tud jaz kle okoliške sosede. Se vidi, da preveč sama visim. Če grem čist zapušena sam do štacune, pa se mi glih da ful govort, valjda vsazga na poti oblajam. In čeprav mam do štacune sam minuto, mi uspe enga čičata iz bajt spraševat, zakaj ne daje apaurinov svojmu jazbečarju, ker mu kdaj kr jermen spodrsne in pol se ustrašim.

Me je sam gledal, če sem mal prfuknena, jaz pa kr dalje: “Sej smo že na FB razpravljali o temu psu. Kako mu je ime? Apač?”

Dva metra naprej pa grem vštric z enim drugim modelom mojih let, eno tako skromno in prijazno bitje, k je dve leti rabil, da si me upa pozdravit. In jaz kr nabijat:

“Ej, a ti si že dolg kle? Pa un iz vaše bajte, un je pa psihič.”

“Un je z mano to pa to v sorodu.”

“Aja.”

“Ti si kle v blokih?”

“Ja, direkt k teb v okno vidim.”

Je dobil tak pogled, da sem mislila, ode spet dve leti pozdravljanja. Sam sploh ne. Vedno mi pomaha, ko me vidi. Un čiča z jazbečarjem — če dobr razmislim, tud njemu vidim direkt čez okno notr — mi pa zdaj vedno začne:

“In? Greš v life?”

“Ja, do štacune.”

“Boljš se obleč.”

Psihič

In kle dodajam novo točko za letos: “Tud če grem sam do štacune, ne bom več šla v pižami in s sončnimi očali pa s kapuco čez bučo.”

Vedno si mislim, ah, sej je sam naša štacuna, pol pa ob desetih kakšen dobr tip uleti po malico, jaz pa vsa tak razčefuk, da greš rajš še tri kroge do artičok, da ja ne bom zraven njega stala, pa da slučajno kakšna teta mercatorka ne začne klepetat z obema.

Par dni nazaj je ena moja bralka stala na blagajni. Valjda sem jo takoj prepoznala. Če ne druzga, sem jo kdaj vidla na TV. Mi je tud darilo poslala. Fuck! Uletim k ne vem kdo v štacuno in razmišljam, a naj fuknem dol sončne špegle, stopim do nje pa rečem: “Jaz sem ta pa ta.” Ker vem, kok bi bla vesela.

Ampak nisem zmogla. Jebala me pižama pa vse. Človek čez sebe ne more. Ker tokrat bi lahk jaz njej polepšala dan, sam seb ga ne bi. Evo, to je sebičnost.

In k smo že pri novoletnih zaobljubah, sem očitno včer mal pojačala tud tisto, “ne bom se več tok zase držala”. Ampak ko sem stala z enim bralcem pred mojim blokom, me je kr naenkrat ena paranoja zagrabila:

“Ej, da nisi ti kakšen psihič?”

“Da nisi ti?”

Hja.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.
Zapri


 

Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE