Kaj sploh pričakujemo od šolskega sistema?

17.2.2017 / 06:08 4 komentarji
Slovenski izobraževalni sistem danes po mnogih kazalcih sodi med 15 najboljših, kar je v družbi 200 držav sveta izjemno.

Izobraževalni sistem v Sloveniji je eden najpomembnejših podsistemov. Tudi eden od najstabilnejših, saj nam ga je v Sloveniji kljub krizam, težnjam po privatizaciji, pritiskom po nižanju standardov in (pre)pogostemu zakonskemu mrcvarjenju z nepotrebnimi pravili, rokohitrskimi spremembami in preobsežno regulacijo uspelo obdržati na visoki ravni. Vsak dan mu zaupa množica staršev, katerih otroci so v dobrih in strokovnih rokah, saj zagotavlja varno in spodbudno okolje za razvoj od vrtca do univerze.

Slovenski izobraževalni sistem danes po mnogih kazalcih spada med 15 najboljših, kar je v družbi 200 držav sveta izjemno.

A zadovoljiti se s sedanjim stanjem bi bilo kratkovidno. V naravi izobraževalnega sistema je, da ga je treba stalno izboljševati in nadgrajevati ter prilagajati prihodnjim izzivom. Pogledati moramo 20 ali 30 let v prihodnost, predvideti glavne smeri razvoja, predvsem pa analizirati sedanje slabosti, ki bi jih bilo v bodoče potrebno popraviti ali ...

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.
Zapri


 

Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE