In tretji dan je zajček iz jajca vstal

20.4.2017 / 06:08 1 komentar
Obdobje med pustom in veliko nočjo je zaznamoval trgovec z oznanilom, da s polic umika kokošja jajca iz baterijske reje.

Tako nekako bi se najbrž slišalo, če bi v isti kotel stresli biblijske prigode o smrti in vstajenju ter podobe iz oglasov in voščilnic v velikonočnem času. 

Je pa obdobje med pustom in veliko nočjo na nekoliko drugačen, mestoma zanosen način zaznamoval avstrijski trgovec z oznanilom, da kot prvi v Sloveniji s svojih polic umika kokošja jajca iz baterijske reje.

Že res, da je to storil v času, ko malone vsako podjetje poskuša v svojem marketinškem laboratoriju ustvariti kar najbolj prepričljiv vtis, da so trajnostno naravnani in družbeno odgovorni. Vtis, da so ljudje pred profitom. 

In seveda je mogoče reči tudi, da gre za preračunljivo potezo. Da je trgovec za trenutek postal pred duhom časa in sprevidel, kako je med ljudmi vse bolj prisotno zavedanje o pomembnosti pogojev, v katerih redimo živali. V nezanemarljivem odstotku niti ne zato, ker bi bili zaskrbljeni za usode teh ujetnikov, ampak ker jim je mar zase.

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.
Zapri


 

Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE