Homoparanoiki

21.4.2017 / 06:10 Komentiraj
Nekoč so verjeli v teorije zarot antikomunisti, danes verjamejo homofobi. Da bo Štrukelj naše otroke spreobrnil v geje.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Članek pod naslovom Škandal: Branimir Štrukelj in Sindikat SVIZ organizirata napad homo-lezbičnih-bi-trans-queer seksualnih aktivistov na otroke! je najprej — na velikonočni ponedeljek — objavil portal 24kul.si, v sredo pa pod naslovom Škandal: Branimir Štrukelj in sindikat SVIZ organizirata napad radikalne homoseksualne ideologije na osnovne in srednje šole! še Nova24TV.si.

SVIZ je obtožen ideološke ugrabitve javnega šolstva in namena, da iz naših otrok ustvari homoseksualce, geje in lezbijke. V ta namen da organizira načrtovano indoktrinacijo v okviru izbirnih vsebin, seveda pod pretvezo omejevanja predsodkov, diskriminacije, stereotipov in nasilja.

Članek opozarja na okroglo mizo sindikata, na kateri bodo [v sredo, 19. aprila; op. Fp] “eminentni homoseksualni aktivisti” širili svojo ideologijo. Na Novi24TV.si pa še pozivajo učitelje, naj se okrogle mize udeležijo, protestirajo, “pridobijo informacije” in jo tudi posnamejo!

Komplot

Cilj te homoparanoje torej ni razlaga komplota, v katerem detektirajo konspirativni izvir zla (SVIZ in homoseksualne aktiviste), skrito agendo (indoktrinacija), žrtev (“naše otroke”), temveč poziv k odkritemu uporu proti razkrinkanemu sovražniku.

Končno sporočilo je, da želi nekdo “brez soglasja staršev” naše šolajoče otroke prepričati, da “spremenijo svoj spol in zamenjajo spolno usmerjenost”:

“Kontroverzni Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) velja za trdo jedro plačancev, ki so ugrabili javno šolstvo in naše otroke indoktrinirajo v radikalni lezbično, homoseksualni, biseksualni, transeksualni in interseksualni ideologiji (ali LGBTI). Gre za ideologijo, ki želi otroke brez soglasja staršev indoktrinirati v ideologiji, naj spremenijo svoj spol in zamenjajo spolno usmerjenost. Pri tem uporabljajo izbirne vsebine, ki jih v šolah izvajajo zunanje radikalne organizacije oz. učitelji, ki so vključeni v posebno e-mailing skupino.”

Ta nenavadna predstava, da hoče homoseksualni lobi s pomočjo sindikata sistematično zasužnjiti našo mladino in ji predstaviti blagodati istega spola, da bo začela po njem hrepeneti in nazadnje še zamenjala spolne preference, temelji na dveh napačnih izhodiščih in je za zunanji pogled nujno komična.

Ni namreč razumljivo, zakaj bi nek peklenski homoseksualni gremij imel to huronsko ambicijo po serijskem spreminjanju spolne identitete otrok.

Po drugi, ne manj komični strani pa je tudi jasno, da je takšno spremembo mogoče doseči že z običajno šolsko vzgojo in nekaj retoričnimi prepričevanji.

Nakar še opremijo tekst s takšnimi fotografijami, ki se jim že iz vesolja vidi, da so samo simbolične.

Borbeni vzklik

Ker je zapis na Novi24TV.si nekoliko skrajšan, dodajmo še začetno utemeljitev na 24kul.si:

“Imajo tudi poseben učbenik z naslovom Ljubezen je ljubezen, po katerem izvajajo to prepričevanje posebej prilagojeno otrokom.”

“Tovrstne vsebine se otrokom vsiljujejo na vse mogoče načine, tudi preko revije PIL, ki jo izdaja založba Mladinska knjiga. To revijo mnoge učiteljice po šolah vsiljujejo otrokom od 4. razreda naprej. Seveda so tudi mnoge pogumne učiteljice, ki so se temu nasilju nad otroki in njihovimi starši že uprle in tega ne počnejo več.”

Borbeni vzklik, ki na dan sestanka poziva k uporu proti “organiziranju vdora ideologije spola v javne šole”, se poimensko loteva udeležencev omizja, jih predstavlja kot spretne aktivistične manipulatorje in navaja tudi institucije, ki jim pripadajo, in s tem kompromitira tudi njih. Dokaz več, da zlo ni samo v posameznikih, temveč tudi v sistemu in v njegovih predstavnikih.

Protiaktivizem

Morda najbolj značilen element takšne homoparanoje je prav apel k protiaktivizmu:

“Portal 24kul poziva učitelje, naj se udeležijo omenjenega posveta, tam izrazijo nestrinjanje, pridobijo informacije in po možnosti posnamejo dogodek. Vse pridobljene informacije anonimno posredujte na naslov info@24kul.si.”

Če smo bili doslej navajeni predvsem na antikomunistično paranojo, bo treba resno razmisliti, kam pelje vedno intenzivnejša homofobna paranoja. Iracionalnost, pozivanje h konfliktom in odkritemu sovraštvu se v tem primeru zdijo močno osebno fokusirane in še tem bolj intenzivne.


OpombaTekst je bil prvotno objavljen na avtorjevem blogu In media res v sredo, 19. aprila 2017, pod naslovom Radikalna homoseksualna ideologija in homoparanoja. Verzija na Fokuspokusu je editirana. Objavljeno s privoljenjem avtorja.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.
Zapri


 

Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE