Fake news: Laž v času interneta ima dolge noge

4.8.2017 / 06:10 6 komentarjev
Resnica je nujen, a ne edini argument proti laži. Nekateri so tepci, ker to pač hočejo biti in ker imajo od tega korist.

Konec junija je tiskovni predstavnik NASA moral zanikati, da na Marsu vzpostavljajo kolonijo otroških seksualnih sužnjev. Šlo je za trditve na programu InfoWars, ki ga vodi alt-right teoretik zarot in radijski voditelj Alex Jones.

Jonesove oddaje so v ZDA izjemno priljubljene, prenaša jih kar 118 radijskih postaj. S širjenjem neokusnih traparij ima bogate izkušnje. Med predsedniško kampanjo je razširil govorice o pedofilski mreži, ki da jo Hillary Clinton in Demokrati organizirajo v kleti neke pizzerije na obrobju Washingtona. Hillary se je zadeva zdela preveč butasta, da bi jo demantirala.

No, Pizzagate se je končal tako, da je v pizzerijo (ki sploh nima kleti) vdrl človek, ki je hotel preveriti resničnost govoric in začel streljati. Žrtev ni bilo.

Še mesec dni po volitvah je skoraj pol republikanskih volivcev še vedno verjelo v teorijo, Jones pa si je prislužil novinarsko akreditacijo za v Belo hišo ...

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.
Zapri


 

Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE