Seks z otroki in psi najbolj paše med branjem Komunističnega manifesta

13.9.2018 / 06:10 2 komentarja
Če ni kulture, je dovoljeno vse. Tudi tisto, kar nam ni všeč. Tudi tisto, kar je gnusno, primitivno, vulgarno, stupidno.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Ko sem se ravno lotil huronskih in hilaričnih debilizmov Bernarda Brščiča, mi je prišel pred oči absurden tekst Žige Turka — ali vsaj stavek, ki se glasi:

“Na desni sicer nimamo medijev, s katerimi bi pomagali ekstremistom na levi. Imajo pa na levi medije, s katerimi lahko pomagajo ekstremistom na desni. Če niso ekstremisti, jih za ekstremiste naredijo oz. označijo. Če so, jih promovirajo in jim dajejo prostor. Če ne drugače z zgražanjem. Zakaj bi to počeli, razumem in je zanje tudi pametno.”

Zdi se, da se Turk pretvarja, da še ni opazil, kakšno sranje objavljajo mediji kot Nova24TV, Demokracija, Reporter in podobni — če omenim samo najbolj rabično, zadirčno alt-right sceno medijskega ekstremizma.

Desničarski mediji načrtno denuncirajo kot ekstremne levičarje ne samo ekstremne in ne samo levičarje, temveč vsakogar, ki ne razmišlja po njihovih normah. Žiga Turk pa si še drzne pripomniti, da jih “nimamo”, Jezus B. Marija Peterson!

Dresura

Se pa strinjam s Turkovo trditvijo, “da lahko nasprotniku delaš škodo tudi tako, da pomagaš ekstremistom na njegovi strani”. On bo pa ja vedel. Če SDS ne bi bila tako ekstremna, bi danes zagotovo imeli neko drugo vlado. Pa je seveda nimamo, ker se je Janša “s pomočjo” levičarjev radikaliziral do te mere, da nihče od njih ni hotel z njim v španovijo.

Taktika se torej obnese.

Ampak vrnimo se torej k ekstremističnemu Brščiču. Ta je seveda bistveno večji fenomen in kaliber od Turka. Predvsem v tem smislu, da je kot ekstremist in razgledan omejenec primernejši, da ga “imperij zla” zdresira za intelektualnega paradnega konja desnice.

[BEEEEEEEP]

Ali je Bernard Brščič nevaren, če v intervjuju na televiziji javno reče: “Prosim, prosim, pedri, pustite nas, naše otroke in pse na miru, ker vam nismo nič naredili.”?

Morda je. O tem ne znam soditi. Povedati pa moram, da se meni zdi bolj neumen kot pa nevaren. Predvsem pa je smešen. (Ne duhovit, da ne bo pomote.)

Pri Brščiču si ne morem kaj, da njegovega naključnega humorja v tej izjavi ne bi upošteval kot olajševalno okoliščino. Reči gejem, naj nas in otroke in pse pustijo pri miru, je za moje pojme nekaj najbolj smešnega, kar sem zadnje čase slišal. Mi, otroci, psi?!

Pa ne mi zdaj soliti pameti, da je žalostno, če kdo reče nekaj takega. Ja, ja, v redu, saj je tudi žalostno. Ampak tej kombinaciji “nas”, otrok in psov se ne morem drugega kot od srca režati.

Pa če je slučajno kdo opazil nekaj še bolj smešnega:

Tako kot si je Brščič dovolil javno naslavljati geje s pogovorno zaničevalnim izrazom “pedri”, si je tudi Nova dovolila uporabiti dobeseden citat za naslov.

Toda da bi bilo malomeščanski spodobnosti vseeno zadoščeno, so uredniki v besedi izpustili srednjo črko in jo nadomestili z asteriskom: “pe*ri”?!

Je to mogoče? Ti [BEEEEEEEP] na Novi24TV rečejo po eni strani gejem “pedri”, po drugi pa taisto grdo besedo zapišejo v okrnjeni, cenzurirani obliki, dezinficirani z zvezdico! Hahaha, pa to je neverjetno! Kakšni filistrski bedaki!

Pedofilija in bestialnost s psi — po možnosti z bulmastifi, ker vse pasme niso tako seksi — je priljubljena pokvarjena fantazma slovenskih steklih psov desnice (no pun intended) o levičarjih. Od afere Baričevič naprej je ta diagnoza postala tako rekoč politološka definicija, potem pa so nekje našli še spolno zlorabo mladoletnih oseb.

Pedofilija in bestialnost kot politološka definicija

In kaj imajo s tem otroci in psi?

Ah, saj res. Pedofilija in bestialnost s psi — po možnosti z bulmastifi, ker vse pasme niso tako seksi — je namreč priljubljena pokvarjena fantazma slovenskih steklih psov desnice (no pun intended) o levičarjih. Od afere Baričevič naprej je ta diagnoza postala tako rekoč politološka definicija, potem pa so nekje našli še spolno zlorabo mladoletnih oseb.

Seks z otroki in psi? Za levičarje noben problem. Med branjem Komunističnega manifesta pa še raje!

Ta gnusni mem posmehovanja levičarjem kot pedofilom in “pasjejebcem” je nastal po zaslugi desničarskega komentariata na Twitterju. Za zgled in odpustek so seveda imeli Janšo, ki je te nebuloze ničkolikokrat tvital in retvital, potem pa so to furala naprej SDS-ova medijska trobila z Biščakom in Brščičem in takimi in s tisto njihovo notorično odvetniško pacientko, ki je k anamnezi slovenskega levičarja nazadnje dodala še impotenco.

Odkod sploh ta ideja, da kao drugače mislečim desničarjem nekdo krati svobodo govora in pravico do pomote? Kako se lahko dela bogega nekdo, ki si drzne grdo — in z grdimi besedami — govoriti o homoseksualcih, Judih, holokavstu, pripadnikih nebelih ras in drugih ver ali kaj šele civilizacij, če posameznikov in abortiranih otrok niti ne omenjam?

Na kaj drka Brščič?

In kdo smo sploh “mi”, na katere drka Brščič? Mi smešni? Mi butasti? Mi belci? Mi nenegroidni? Mi konstipirani? Mi kristjani? Mi Evropejci? Mi neoliberalci? Mi libertarci? Mi antisemiti? Mi homofobi? Mi heteroseksualci? Posebej ali skupaj?

Ima mogoče v mislih deprivilegirane revčke svoje baže, ki jim tako imenovani socialni in sociološki multi-kulti marksisti domnevno ne pustijo do besede?

Odkod sploh ta ideja, da kao drugače mislečim desničarjem nekdo krati svobodo govora in pravico do pomote? Kako se lahko dela bogega nekdo, ki si drzne grdo — in z grdimi besedami — govoriti o homoseksualcih, Judih, holokavstu, pripadnikih nebelih ras in drugih ver ali kaj šele civilizacij, če posameznikov in abortiranih otrok niti ne omenjam?

Vse si dovolijo, vse je po njihovi zaslugi postalo dovoljeno, pol Slovenije pripravijo do tega, da se nakrohota do solz — ali pa da gre bolj senzibilni četrtini vsaj na bruhanje —, sesuvajo zdaj medije, zdaj institucijo politične opozicije, pa na glavo postavljajo zgodovino, pa postavljajo norme primernega obnašanja v javni govorici, pa relativizirajo sovražni govor, pa uvajajo govorico nestrpnosti, prostaštva in primitivizma itd. itd. itd. — nakar si še drznejo zaključiti, da so prikrajšani, ker jim normalnejši mašimo usta?

Noro!

S tem se moramo sprijazniti

Če povzamem: četudi se mi zdi Brščič smešen in neumen, to še ne pomeni, da ni tudi res nevaren — vendar si o tem pač ne bi upal soditi. Stvari, ki jih razlaga, je na vsak način nagnusno brati v medijih, čeprav se ob njih kdaj tudi nasmejim.

Bi morali Brščiču zapreti usta? Bi morali zapreti usta medijem, ki ga promovirajo?

Po mojem ne. S tem se moramo sprijazniti. Ni druge.

Medijska kultura, politična kultura, kultura javnega komuniciranja, kultura diskusije, kultura dialoga, kultura medčloveške govorice, kultura solidarnosti in sočutja, kultura briganja samo za sebe in za druge, kultura empatije in antipatije — vse to je danes bistveno drugačno kot nekoč. V Sloveniji, kjer vse te kulture in kultura nasploh nikoli niso bile na ne vem kakšnem nivoju — čeprav so bile na boljšem, to si že upam reči —, pa še posebej ne.

Imeti kulturo, biti kulturen — tudi v medijih, tudi v intervjujih, tudi v političnih stališčih — pa po drugi strani pomeni imeti nenapisana pravila, kaj smeš reči in česa ne. Brez te kulture ni nič. 

Formalni ali celo sodni, zlasti kazenski postopki proti medijem in posameznikom ne morejo nadomestiti kulture. Če ni kulture, je dovoljeno vse. Tudi tisto, kar nam ni všeč. Tudi tisto, kar je gnusno, primitivno, vulgarno, stupidno. Vse najslabše. Vse tisto, česar ne moremo vedno in dosledno, učinkovito in upravičeno sodno preganjati.

Tako da ga lahko Brščič serje naprej.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE