Ali obstaja kompromis med žaljivimi in učinkovitimi sporočili?

9.11.2018 / 06:10 Komentiraj
Nekoč je veljala doktrina, da ne obljubljaj preveč in ne opletaj s številkami, dejstvi, če nisi prepričan. Kaj pa danes?

Pred kakšnimi desetimi leti smo na televiziji v okviru predvolilnih soočenj prvič v Sloveniji angažirali strokovnjake, katerih naloga je bila, da pozorno spremljajo soočenja in takoj po oddaji opozorijo na netočnosti in neresnice, ki so jih povedali kandidati za odgovorne politične funkcije.

Povabili smo po dva zgodovinarja, ekonomista in pravnika. Po dva zato, ker smo bili prepričani, da bo v oddajah toliko nepravilnosti, da bo za enega samega človeka preveč dela.

In kakšen je bil rezultat? Ostali so praktično brez dela. Slovenski politiki takrat namreč niso govorili na podlagi informacij. Navajali so zelo malo številk in dejstev. Njihovo govorjenje je bilo tako prazno, da naši strokovnjaki po soočenjih niso imeli kaj povedati.

Veljala je doktrina, da ne obljubljaj preveč in ne opletaj s številkami in zgodovinskimi dejstvi, če vanje nisi prepričan. Takrat se nam je zdelo, da se bile oddaje ekstremno dolgočasne.

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE