Kako narediš desničarja? Vzemi človeku knjigo iz rok.

31.1.2019 / 06:10 1 komentar
Abstraktno mišljenje je za oblast nevarno. Zato je treba mlade prilepiti na računalnike. Da se ne bodo slučajno upirali.

Poslanka SDS Jelka Godec je s pripombo o domnevni škodljivosti Bralne značke spet dokazala, da ta stranka deluje po načelu domačijskosti.

Domačijskost je eden od temeljnih problemov delovanja slovenske družbe nasploh. Pa ne zato, ker bi bila sama po sebi ali dobra ali slaba. Če bi bila ustrezno socialno uporabljena, bi lahko bila prednost. Ker pa ni, se kaže v svoji škodljivi dimenziji: povezuje “naše” v skupino, ki brez morale uveljavlja interese na račun drugih socialnih skupin in družbe kot celote.

Pri tem imajo “naši” vedno prav. Tisti, ki niso “naši”, pa se vedno motijo. In “naši” se vedno borijo proti “nenašim”. To v družbo uvaja logiko moči in boja, ne pa logike dialoga in argumenta.

Prostor razmišljanja, ki v naši tradicionalni socialni in kulturni tirnici ni bil nikoli velik, se tako še bolj oži in izginja. Na vseh straneh političnega spektra. Vsi — od SDS do feministk — zahtevajo pripadnost in verovanje. ...

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE