Facebook ni delal in jaz nisem znal več živeti

15.3.2019 / 06:08 Komentiraj
Počutim se kot tisti osamljeni otorinolaringolog, ki mu je ginekolog povedal, da ljubezen išče na čisto napačnih mestih.

Bil bi večer kot vsi drugi, če se ne bi bil konec sveta. Za nekaj ur se je sesul Facebook. Pa ne samo Facebook. Deloval ni niti Instagram, spletna mati nečimrnosti, ki je bolj ali manj namenjena samo objavljanju retuširanih fotografij peciva, dragih dopustniških destinacij in avtoportretov, na katerih smo vsi videti drugačni kot v resnici.

Nič čudnega, da zadnje čase nihče noče hoditi ven. Najbrž se bojimo, da bomo medsebojno ugotovili, kako bedno zgledamo v resnici. In da smo polovico utrinkov z naših prestižnih dopustov najbrž ukradli, medtem ko smo čakali na girice v Poreču.

Skratka. Facebook ni delal, jaz pa nisem vedel, kaj bi sam s sabo. Lahko bi se potolažil s Twitterjem — vendar še vedno verjamem, da je večinoma namenjen nesrečnim, zagrenjenim ljudem, ki v resničnem svetu ne znajo vzpostaviti pristnih odnosov, zato svojo patologijo skrivajo za spletnim intelektualiziranjem, cinizmom in blefiranjem. Tistim, ki se imajo za preveč pomembne, ...

NAROČI SE PRIJAVI SE

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE