Kulumne
#lifestyle #kajenje
Bi lažje nehala kadit gandžo al čike? Ne vem. Po mojem gandžo.
Logo 23.01.2023 / 06.05

Od zdej naprej bom sam še po kafanah visela. In to sam zato, ker skadim ful manj. Pa kdo bo še sploh hodil ven na mraz na čik?

Kako se je poljubljat, če en kadi, ta drug pa ne?
Fotografija: Marko Crnkovič

Od zdej naprej bom sam še po kafanah visela. In to sam zato, ker skadim ful manj. Pa kdo bo še sploh hodil ven na mraz na čik? Doma za kompom kadim enga za drugim, v lokalih pa po dveh pirih dojamem, da še nisem šla kadit. V življenju sem pustila marsikej, pa se tud vračala nazaj, ampak cigaret pa nikol nisem nehala kadit. Sej men je fajn, da lokali niso več zakajeni do fundamenta, sam vseen smo kokr neki izobčenci. In pol en drugmu težimo, če gre kdo ven na čik, ker noben noče sam zmrzovat. Eni celo vztrajajo pit vzuni zarad kajenja. Pod grelci in dekcami vlečejo vsak svoj dim. Pol se pa vpraš, kaj te bo prej ubilo … — rak al pljučnica?

Ampak pustmo zdej zdravje. Kaj pa denar? Recimo, da moraš kupit dve škatli na dan, ker boš skadil eno pa pol ziher. To je the fuck skor 10 evrov. Za tri dni za jest.

Pa smo spet tam

Tobak zvijat nikol ne bo isto k čik, vajpanje pa še manj. Torej je treba met kr neki keša. In pol mi pravijo, kok bi prišparala, če ne bi kadila. Pa bi res? Bi pa za druge neumnosti zapravila. Zadnjič mi je nekdo razlagal, da mu je frend razlagal, kok je prišparal, k že par let ne kadi. Pa mu je ta rekel: »Top, pol si zdej poln keša.« — »E to pa ne. Glih tko nimam.« Pa smo spet tam.

Je drag ta hec. In pol sprašujem une, k so nehali kadit, kako so to speljali. Eni štejejo čike, dans jih bom pa sam deset, ampak večina je rekla, da je najboljš sam fuknit škatlo stran pa čao. Basta, finito. Pol jih pa vprašam, a se kej boljš počutijo, odkar ne kadijo. Pa vsi isto: vse po starem, sam zjutri ne kašljajo tok.

Neki manjka

Eni se zredijo v PM. Manjka jim neki med prsti, pol pa skoz v hladilniku visijo. Drugi si kupujejo une čigumije pa neke nalepke za na telo. Ta tretji se grejo celo hipnotizirat. V bistvu bi blo sploh nikol začet kadit še najboljš.

Sam kaj bo pol rekel en, k je odvisen od hrane? Da ne bi smel nikol začet jest? Okej, hrano rabimo za preživetje, nikotina pač ne. Sam če bi človek sam en čik na dan skadil, bi blo čist isto, kokr če bi se en prenažrt odločil za en obrok na dan. Nobenmu ne bi škodilo.

Pol maš take, k so nehali kadit, zdej mu pa povsod smrdi po tobaku. Pa pejt stran s tem čikom, pa svašta. Prej pa sam zakadil pol Slovenije.

Kaj pa pari? Da je en kadilc, ta drug pa ne? Nam kadilcem je vseeno, če uni ne kadijo. Kako pa je obratno? »Ne morš dajat tok keša za čike! Treba položnice plačat!« — »Fuck you!« 

In kako se je poljubljat, če en kadi, ta drug pa ne?

Zaloga štek za starše

Al pa ko mi ne pustijo kadit v avtu, pot pa traja tri ure. »Se bomo kaj ustavljali?« — »Kaj kurac ustavljali?« In pol vsi v avtu zarad tebe trpijo, ker se je treba na pol ure ustavit.

Pa čist razumem, da nočjo met usranga avta od smradu. Niso čiki tok nedolžni, kokr mogoče izgledajo. Sem se že večkrat vprašala, a bi lažje pustila gandžo al cigarete. Pa nisem še odločena. Po mojem težje čike. Jaz sicer kave že leta ne pijem več, sam si predstavljate kavo pit čika? Al pa pivo brez čika? Hja.

Sam čiki bojo še najmanjši problem, ko bosta starša prebrala mojo novo knjigo. Bosta mogla po zalogo štek, da prideta mal k seb. 

NAROČI SE
#lifestyle #kajenje
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke