Rubrike
#branje #nove knjige #odlomek
Čari mikologije: Za dobre odnose med ljudmi in glivami [odlomek]
Logo 17.09.2023 / 06.05

Katarina Grabnar Apostolides, Ana Schnabl: Zadnja vijoličasta bledivka. Ceci n’est pas gobarski priročnik, ampak biografija.

Gre za edinstveno delo, ki skozi spoznavanje in razkrivanje izvirov ljubezni do gliv zbližuje obe avtorici in v čudoviti svet micelijev in biofluorescence vabi tudi bralca.

V nepričakovanem sodelovanju priznane zaljubljenke v glive in mikologinje Katarine Grabnar Apostolides in pisateljice Ane Schnabl je nastala prav posebna knjiga, ki nosi naslov po čudoviti glivi Zadnja vijoličasta bledivka. Zakaj ravno tak naslov, izvemo v predgovoru, precej pa ima opraviti z Aninim najljubšim komadom benda Coil, in v naključnemu pogovoru, ki razreši skrivnost.

Soavtorica, determinatorka gliv in amaterska mikologinja Katarina Grabnar Apostolides takoj pojasni: “Ta knjiga ni gobarski priročnik, ampak je biografija, prepletena z nekaj mojimi najljubšimi gobami in čarom mikologije. Njen namen je spodbuditi dobre odnose med ljudmi in glivami. Knjiga je v bistvu umetnina sama po sebi, saj sva jo z Ano ustvarili skupaj in pokaže, kako je sodelovanje dveh precej različnih oseb lahko zelo produktivno.”

NAROČI SE
#branje #nove knjige #odlomek
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke