Kulumne
#pokol #Srbija #vzgoja
Da te je družba zjebala, ni opravičilo. Pol bi lahk jaz cel svet pobila …
Logo 08.05.2023 / 06.05

Naš Lovro ni tak! Lovro je priden pa veren. Tih. V puberteti ne drka na veceju. Lovro si nardi seznam, kdo vse mu gre na živce.

Je pa kr creepy, da je izstrelil tok metkov, pa vse direkt zadel. Ker je baje vadil s fotrom. Za ker kurac učit 13 let starga streljat?

Po vseh teh pobojih zdej v Srbiji ne veš, kaj rečt. Okej, to vsi poznamo, da se pri redneckih v Ameriki dogaja, ampak če je bližje, ti bolj kuzla v rit skače. Jaz sicer nimam otrok, ampak si ne predstavljam, da te pokličejo sred dneva iz šole, da je tvoj otrok mrtev. Ker se je pač nekdo počutil nezaželjenega. Ker so ga maltretirali. Ker je dobil slabšo oceno, kot je mislil. Ker ni dosegal standardov staršev. Al ker je preveč gledal TikTok. Kdo bi vedel.

Je pa kr creepy, da je izstrelil tok metkov, pa vse direkt zadel. Ker je baje vadil s fotrom. Za ker kurac učit 13 let starga otroka streljat?

Zdej, kaj se skriva za vsem tem, je težko rečt. Lahk da je model že sam nagnjen k psihopatiji, lahk so ga pa doma al pa v šoli zjebali. Družba. Kar ni opravičilo. Pol bi jaz cel lahk svet pobila, pa sam sebe pustila.

Življenjski način

Ko je Peter Umek vrnil fotru mojo zadnjo knjigo, je rekel sam to: “Ni mi jasno, kako lahko ob takem življenskem načinu še piše na vse strani.” Morilcev v knjigi ni komentiral. Ker jih poznam velik. Vsakmu je počilo neki v glavi zarad druzga vzroka. Sej vsazga od nas kdaj prime, da bi koga zadavil, sam boš to res nardil? Ta pameten vzame par tablet pa se umiri. Če je kdo nor, je pač nor.

Če se jaz po kafanah kregam s folkom, me ni strah unga, k blebeta na vse strani pa mi izreče marsikej. Bojim se unga, k je tih. K sam sedi v kotu in se mu pol odpelje in koga s pepelnikom po glavi. To su uni, k vsi sosedje pol rečejo: “Priden, miren otrok je. Tih.”

Tihi so najbolj sumljivi

Tišina je najbolj sumljiva. Kle je spet una logika, da če bi sosedje videli enga punksa, k se vsak dan koma kotali z litrom vina, ne bi glih od njega pričakovali, da bo nekam fuknil bombo. Ker ma čudne našitke pa grdo jakno. Pa frizuro nekam v luft.

Sam ne naš Lovro! Tako priden pa veren. V tišini. Naš Lovro v piuberteti ne drka na veceju. Naš Lovro si nardi seznam, kdo vse mu gre na živce. Začne pri starših, ampak jih prečrta, ker vseen nekdo mora plačevat položnice pa odvetnike. Aja, pa še sedet bojo šli namest tebe. Okej, starše ne. In tuhta, kdo je bil vse do njega žaljiv. Kdo vse ga ni razumel. Kdo vse se je naslajal, ko so se mu posmehovali.

In pol Lovro vzame pepelnik v roke in kr enga random po buči butne. Ker je jezen. 

In pol Berto bere po vseh medijih, da kaj je Lovro nardil in si reče: “Jaz bom tudi.” In gre Berto na strelski pohod. Sej bom sam pet let na psihiatriji. Pa zvezda Instagrama bom.

Grem klicat Petra Umka

Logično, da nisem resna. Ker kok familij je tko čez noč uničenih? En polom vse skup. Včas ni blo tega, da so vsi kr po šolah špilali John Wayne. Dans pa. Lahk krivimo starše, učiteljce, družbo, internet. Sam za kej tazga narest, morš bit premaknjen v glavi. Je krivo orožje, ker je bolj dostopno? Al je blo orožje že skoz dostopno, sam se folku se ni mešalo tok v glavi? So krivi mediji? Pomanjkanje empatije, spoštljivosti in vsega? Al je kriv un delček možganov, k dela tik-tak in si pač psihopat? So te starši naredili psihopata?

Nč. Najboljš, da grem klicat Petra Umka, kakšna se mu je zdela knjiga. 

NAROČI SE
#pokol #Srbija #vzgoja
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke