Kulumne
#lifestyle #denis i denis #pop
Denis i Denis in Tereza Vuk na odru Gromke
Logo 15.04.2024 / 06.05

Prvo, kar dojamem po treh letih, je to, da sem stara. Niti enga nisem poznala. Sami mulci. Da nobenga ne poznam na Metelkovi?

Pride do mene z mikrofonom, pa reče, da ne bo tega komada. Že pozabla zakaj. Marina je carica.
Tereza Vuk/Facebook

Zadnjič sem se bunila, da ne dobim kart za Denis i Denis v Gromki na Metelkovi. Ker sta bla takoj razprodana. In kokr poznam folk, kart se ni pač dal dobit. In nč, kaj čem. Adijo Denis i Denis zame. Pa si nardiva iz petka na soboto z eno frendico žur, ker ona kao pride na dva piva. Na konc sem šla spat ob sedmih zjutri. V soboto si rečem, zdej pa dost, dans greš spat ob desetih. Aha. Tri ure pred koncertom dobim sporočilo od bralke: “Tereza, a še rabiš karto za Denis i Denis? Od ene frendice tip je zbolel, pa ne more.”

V pičku materinu, en mesec se že jebem za te karte. Jebeš spat ob desetih. Grem na koncert. 

In grem na Metelkovo po ene treh letih. Prvo, kar dojamem pred Jallo, je to, da sem stara. Niti enga nisem poznala. Sami mulci. Da nobenga ne poznam na Metelkovi? DJ, k so me mogli redarji metat ven?

Piči v Gromko

Nč, piči v Gromko. In pridem pred gužvo in se vsedem na oder. Trije smo bili na odru. Onadva pa jaz, k sedim gor. Še Marini sem skoz sikala: “Dejta Dio refrena!” Pride do mene z mikrofonom, pa reče da ne bo tega komada. Že pozabla zakaj. Marina je carica. Skoz je vmes še smešne zgodbe pripovedovala. In kaj nej rečem? Nardila sta razčefuk totalen. Pa sem vidla koncertov milijon. Od Roxy music do svašta. Pizdarija, po 40 letih jima še tko ratuje. Isti glas, isto vse. Sam da majo logično več kil. 

Sam plesat vsi

Noro. Niti en ni bil na miru. Sam plesat vsi. Ipak je to kultni bend iz osemdesetih. Ko sem kasnej gledala posnetke, k sem jih posnela, sem bla začudena, da so bli spred vsi mladi. Pa vse pesmi znal na pamet. Če bo urednik napopal posnetke, boste videli sami. Top of the top, res.

In vedla sem, da so mi te kurčeve karte usojene. Vse mi gre narobe, ampak jaz sem nekje v seb vedla, da bom v soboto na Metelkovi gledala Denis i Denis. In ko sem dala posnetke na FB, jih je več reklo: joj, a Marina ma zdej tok kil? Ja, pismo, sej sta že 40 let z nami. Folk jih ma v glavi k takrat. E, ne gre tko. In po koncertu jaz še mal v klub od Mariche, kjer sem končno vse poznala. Tam je sama star hipijada, ne vsi zglancani tja nekam v obraz. 

Ptiči so odčivkali svoje

In kaj čmo, spet sem prišla domov ob sedmih zjutri. Ptiči že davno odčivkali svoje, ko so me pripeljali pred blok. Ampak ej, a vsak dan sedim na odru z Denis i Denis?

Prejšnjo nedeljo seveda nisem pisala kolumne, ker mam tud jaz svoja leta, čeprov so kile skoz iste. Ker jaz ziher nisem k Marina, k je razlagala publiki, kako je vsako popoldbe po jobu hodila v studio in sta tam prčkala muzko. To je pa tist, k verjameš vase do konca. In zdej ji po mojem že 40 let ni blo treba na job.

Sam kurc, k ni blo mojga Dijela refrena. Nimaš kej, kdaj kej rata, kdaj pa ne. Men je ta ratala dva dni nazaj. Jaz že tko pišem knjige na maile, kakšen word, pol veste kok sem glupa za te stvari. O telefonih mam pa še manj pojma. In hočem napisat frendu prek telefona: “Nujno prnes ob osmih.” Pač, neki.

Je pa telefon kr sam od sebe neki naokol obrnil besede in ko sem poslala, sem zagledala sam to: “Nujno penis ob osmih.” Lepa.

NAROČI SE
#lifestyle #denis i denis #pop
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke