Kulumne
#mediji #psiho
Dobri vedeževalki se vidi iz dlani, da je imela v rokah že veliko penisov
Logo 16.04.2020 / 18.41

Kako je mogoče, da pacienti, ki bi morali biti na antipsihotikih ali na zaprtem oddelku v Polju, gostujejo na televiziji?

»Jaz pa nisem niti trznil, ker mi vse skupaj ni bilo niti malo smešno. Bilo je kvečjemu groteskno. Ohranil sem poker face — in ga ohranjam še danes, ko to pišem.«

Konec lanskega leta so me spet povabili v oddajo Klepet ob kavi na Planet TV, ki jo vodi Jasmina Kandorfer. Oddaja je šla v eter po številnih zapletih šele te dni, pet mesecev po snemanju (v torek, 7. aprila). Ko sem tam gostoval prvič (na temo seksualnosti), sem dosegel, da so oddajo umaknili iz arhiva in tudi z YouTuba. Dovolili so si namreč — producent ali kdorkoli, sicer pa je glavna osumljenka po mojem kar voditeljica —, da so medtem, ko sem govoril, na ekran izpisali citat, ki ne samo da ni bil moj, temveč je bil tudi v popolnem nasprotju s tistim, kar sem govoril. Res si nisem mogel predstavljati kaj tako pokvarjenega.
Ampak glej ga šmenta. V oddajo so me povabili tudi drugič in tretjič in zdaj še četrtič!
Petič me zagotovo ne bodo več prepričali. 

Študij duhovnega šepetanja

Drugič sem v Klepetu gostoval na temo nezemljanov, ki jih je v oddajo plasiral Matjaž Obranovič. Tako vehementno kot o nezemljanih govori on, si svoje čase ni dovolil niti švicarski ufolog Erich von Däniken. Toda ker sem imel nanašalne blodnje dotičnega Obranoviča resnično naštudirane, sem privolil. Povedal sem veliko tega, kar je bilo treba povedati tako o Obranoviču kot o njemu podobnih patronih. Že prej sem o tem veliko napisal in tudi telefonaril na številne inšpekcijske službe (za medije) in na Ministrstvo za kulturo in spraševal, kako lahko vsak pacient, ki bi v resnici moral biti na antipsihotikih ali celo na zaprtem oddelku v Polju, nemoteno gostuje v televizijski oddaji, kakršna je Klepet ob kavi. (Od začetka je bila oddaja na TV3). Nikjer mi niso znali povedati, kako je to mogoče.
Na drugo gostovanje sem pristal zato, da snovalcem oddaje — predvsem  pa Jasmini Kandorfer — to povem v živo. To farso morate videti!
Ko sem študiral »duhovnega šepetalca« Obranoviča, sem naletel še na mnoge nebuloze raznoraznih konspiratistov, šarlatanov in podobnih zblojencev. Pa tudi na znamenite bosanske »piramide« psevdoarheologa dr. Semirja Osmanagića. Lani poleti sem se celo odpravil v Bosno pogledat te njegove hribe in tunele, ki jih je sam in s svojimi verniki izkopal. Tako je nastal tekst Tako ti je mala moja, kad te nategne Bosanac.

Tretjič in predzadnjič

Lansko jesen je sledilo še tretje povabilo. Tokrat v duetu s psihoterapevtko dr. Veroniko Podgoršek. No, ta oddaja je izpadla še kar okej. Tudi tokrat sem lahko povedal veliko tistega, kar sogovornica in posneti gostje niso. Marsikaj pomembnega pa tudi nisem mogel izpostaviti … Ampak bilo je znosno, na trenutke celo strokovno. Tudi s strani sogovornice.
Lani decembra pa so me poklicali še enkrat. Mislim, da zadnjič. Za gostjo so mi namestili nekakšno »karmično diagnostičarko«, pred leti še »jasnovidko« Aleksandro Winkler Drole. Ker se držim načela, da se od motenih vaških posebnežev, shizotipskih šarlatanov, klasičnih norcev in pokvarjenih psihopatov lahko vendarle veliko naučim, sem brez obotavljanja pristal na pogovor. Še posebej, ker je bila tema šarlatanstvo, ki ga tako rad razkrinkavam.
Na dotično »jasnovidko« sem se pripravljal kar nekaj dni. Pred dvajsetimi leti sem celo vodil eksperimente v nekem parapsihološkem društvu, kjer sem razlagal domnevno paranormalne fenomene. Delal sem tudi terensko testiranje ljudi, ki so se hvalili z različnimi paranormalnimi sposobnostmi — od jasnovidk in vedeževalk pa do čudežnih zdravilcev in bioenergetikov … Včasih je bilo kar komično. Počutil sem se kot psihiater na zaprtem oddelku psihiatrične klinike. Spomnim se, da sem se najbolj nasmejal nekemu verskemu blaznežu, zdaj že preminulemu dr. Francetu Susmanu.

Pozabila je vzeti tablete

Za dotično Aleksandro sem si pred snemanjem resnično vzel čas. Preposlušal sem jo po dolgem in počez in se pripravil na njeno franšizo maničnih nanašalnih blodenj shizotipskega izvora. Specializirana je za tako imenovano »karmično analizo« oz. »prognozo«. Tudi z »dušami iz drugih galaksij« se ukvarja. Iz dlani bere kot za šalo. Tudi meni je brala. Kar med oddajo, ne da bi sploh videla mojo dlan! Noro! Spozna se tudi na nekakšne akaške zapise. Angelske terapije postreže za malo malico. Njen duhovni vodja je (bil) Sathya Sai Baba.

Poker face

Ampak jaz se nisem dal. Spustil sem se na njen nivo. Ali pravzarav na njunega, ker se mi tudi voditeljica zdi malo premaknjena … Tako sem se še sam lotil šloganja z dlani. Strmel sem v njeno dlan in se čudil: »Oooo, vi pa ste enih kurcev predrkali!« Seveda so se na TV3 odločili, da me bodo pri predvajanju cenzurirali s piskom — kar je po svoje prav.
Besen, kot sem bil, sem hotel še dodati, da šlogam tudi iz jezika, pa sem se raje vzdržal. Moško tehnično osebje za kamerami v studiu je že tako ali tako ležalo na tleh od krohota.
Jaz pa nisem niti trznil, ker mi vse skupaj ni bilo niti malo smešno. Bilo je kvečjemu groteskno. Ohranil sem poker face — in ga ohranjam še danes, ko to pišem. Vi pa kar izvolite in se prepustite smehu.

NAROČI SE
#mediji #psiho
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke