Kulumne
#volitve #lifestyle
Dol mi visi za volitve: Grem rajš žurat na Ostani đubre do kraja
Logo 14.11.2022 / 06.05

Mercatorjeve kafane so ta boljš lokali — pol pa kr vila blok? V rit si jo zatlač. Ne štekaš, kaj pomeni 25 let za istim šankom.

Bora Đorđević na koncertu v beograjski Areni 31. oktobra 2009. — [

In kje bo zdej delala moja sestrična? Pri Drnovšku je že bla vodja kabineta, pa pri Pahorju tud.
In zakaj mi je vseen, če bo ženska ali moški? Ker sem ena od unih žensk, k je rekla Beletrini, da hoče moškega urednika. Moški manj komplicirajo, pa bolj štekajo moje tekste. Ene ženske so padle ven, da zakaj pa moškega. Sam jaz že vem, kaj delam. In zdej je moj urednik glavni urednik Beletrine. Totalna faca. Ma živce in ve kako funkcioniram. 

Stremetzsky

Zadnjič je prišel v našo kafano, da se resno neki pogovoriva o tekstu. V pol ure sva ugotovila, da je pr men brez veze kej popravljat. In pol smo plesali pred kafano z zvočniki do fula na Stremetzsky, Stremetzsky od Alija Ena in vse žive komade. Drug dan mi je pisal, da smo filmski liki.

Če bi bla moj urednik kakšna ženska, ziher ne bi plesala zraven, pa še težila bi mi kej s tekstom. Ampak jaz sem ena od unih, k sebe ne berem za nazaj, in kle ni popravljanja. Tko k je blo na šus napisano, tko nej ostane.

Sam pustmo zdej mojo knjigo in volitve. Ker jaz mam večje probleme. Kako the fuck naročit McDonalds na dom? Jaz res ne štekam tega. Namest da bi sam poklical po telefonu in naročil en cheeseburger, morš bit cel matematik za to. Koje kurac aplikacije. Tist jaz nč ne razumem. Cela zmeda za pridet do futra. In ker bojo marca rušili našo kafano In Mercator, sva s frendom prišla na top idejo. Kakšen vila blok delat, Maca hočmo!

A veste, kok je velik Bežigrad?

Ker pazi. V celem Bežigradu ni enga McDonaldsa. A vi veste, kok je velik Bežigrad? Od Plave lagune pa do Ježce. Pa to bi vsi navalili ko blesavi. In sploh ne štekam, zakaj so začeli podirat vse te Mercator kafane. To so ta boljš lokali. Pol se pa enmu sprdne, pa kr vila blok. Ma v rit si jo zatlač. Vi ne štekate, kaj je to za folk, k je 25 let hodil za isti šank. Kle v bližini niti en lokal nima tazga top vrta. Tko da en velik prst v šupak. Brez Maca pa še brez kafane. In brez aplikacij za kej naročit.

Sam če jaz ne znam, ne pomeni, da moji frendi ne znajo uporabljat tega. V petek smo si naročili plato na en žur. Ker pijan noben ne upa v avto. In fuk, kr naenkrat je Glovo pred vrati. Plato je stal kokr stane plato, dostava je bla pa evro pa pol. Pff, zmaga. 

Pol bo pa problem

Drug dan po žuru pa sem dojela, da morm it po karte za Ribljo čorbo. V petek so v Cvetličarni in ker bom 29. novembra stara 46, si bom pa še Boro v Cvetličarni privoščila. Sam kam hodit tok skurjen po karte? In evo frendice: bomo pa Glovo klicali. Še do doma nisem prišla, ko so me že čakale karte na vratih. Karta 20 evrov, dostava šest. Njet slabo, tale Glovo. In če greš kam v center, se ni več za bat električnih skirojev. Ah, kje, zdej morš pazit, da te uni Woltovci ne zbijejo. Pizda, k dreka jih je. Očitno folk sam še futr naroča.

Zato mi dol visi za volitve in vse. Jaz grem žurat na Ostani đubre do kraja pa čao zdravo. Tokrat zasluženo. Ker januar se bliža in januarja bomo videli, a je moj tekst totalen crap in brca v temo al bo top. Srednje ne bo, ker pr men ni tega. Pri men je srednja sam to, da nisem ne leva ne desna.

In ker sem videla, da se na Fokupokus objavlja tud recenzije knjig oz. odlomke al kaj jaz vem, sem rekla Crnkoviču, če bojo tud mojo knjigo omenili. Namest da bi bil vesel, da pišem kle, mi reče: “Kaj pa če mi ne bo všeč?”

Hja, pol bova mela pa problem.

NAROČI SE
#volitve #lifestyle
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke