Kulumne
#lifestyle #Nogomet #Katar 2022
Get stoned in Qatar: Folk rabi kruha in iger
Logo 12.12.2022 / 06.05

Babe gledajo, ker fuzbaler je bolj luškan, tipi pa, kera navijačica ima večji dekolte. Frizure pa vsi kritiziramo. Show time.

“Ko je prišel Maradona v Napoli, se je revnim Napoletanom zmešalo. O Diegu, o njegovem življenskem stilu si lahko mislite karkoli, ampak bil je eden največjih, če ne največji. Pa tud če je bil manjši od mene, po mojem.”

Zadnje dneve se vse vrti okol fuzbala. Tud če ne gledaš nikol, si med svetovnim prvenstvom prisiljen vsaj eno tekmo pogledat. Niti na drink ne moreš v miru, da se ne bi drla cela kafana: “Pa pizda mu materna, spet je falil gol!” Pa preklinjat sodnike pa svašta. In tko se raja veseli za vsak gol in skače od veselja.

Sej tud jaz sem bla vesela, ko so Hrvatje fuknili Brazilce ven. Čeprav ne vem, zakaj. Pač padeš v neko evforijo, skupi z drugimi. Sam jaz sem vesela eno minuto, drugim pa to prov dela dneve. Pa ne sam to. Moj frend je že tok pušnil na stavah, da jao. A že tko nima dnarja, pa še kr vztraja in tuhta rezultate in plačuje. Sej kdaj mu kaj rata, sam tist je pičkin dim v primerjavi z minusom, k si ga je nardil. Torej imamo na eni strani enga jadnika, k bo bankrotiral zarad tega, na drugi pa recimo Ronaldota, ki bo v dveh letih in pol zaslužil pol milijarde evrov.

Investicija

Wow, not bad at all. Se pravi, najnižji in najrevnejši sloj nori ob temu, da si par bogatašev tam po zelenici podaja žogo? No, logično, da si je ne glih sam podajajo. Jaz bi umrla že po dveh minutah tazga teka gor pa dol. In tud Ronaldo ni vsak. Ronaldo je brand. Kjerkoli se bo njegov ime pojavil, boš zaslužil več. Pač, investicija.

Pa je fer, da so nekateri športniki dobijo take vrtoglave vsote? Je Ronaldo res vreden pol milijarde? Nekdo mi je rekel, da je neka mlada raziskovalka rekla, da ko bojo znanstvenike plačevali kot nogometaše, ne bo več noben problem odkrit cepivo za karkoli. Hja. Sam jebat ga, folk rabi kruha in iger. In tko vsak mlad fantek v neki brazilski faveli nabija žogo cele dneve in upa, da bo naslednji Ronaldinho.

Kot edino možnost za spizdit iz revščine vidi v temu, da bo nogometna zvezda. In pol mu ne rata in postane kriminalec, ker to je druga najboljša opcija tam za pridet do keša.

Obsedeni

Južnoameričani so itak obsedeni s fuzbalom. Ko je prišel Maradona v Napoli, se je revnim Napoletanom zmešalo. O Diegu, o njegovem življenskem stilu si lahko mislite karkoli, ampak bil je eden največjih, če ne največji. Pa tud če je bil manjši od mene po mojem. V Neaplju vidiš več njegovih slik kokr križev. Pa vsi vemo, kok so verni. Poglejte si dokumentarec. Jaz sem ga vsaj že dvakrat. In tko smo zdej vsi hočeš-nočeš mal vpleteni v fuzbal. Ker pač svetovno. Se prerekat, kdo bo končni zmagovalec in podobno.

Sej ne moreš na FB, da ne zagledaš povsod: “Gooool!” V bistvu sploh ne rabiš gledat tekem, vse izveš na netu. Babe gledajo, ker fuzbaler je bolj luškan, tipi pa, kera navijačica ima večji dekolte. Njihove frizure pa itak vsi kritiziramo. Ker je pač vse skupaj en velik show time.

In frend bo šel s stavami še v večji minus, Ronaldo bo pa pristal že na milijardi evrov. Sam frendov edini trening je dvigovanje pivske flaše, Ronaldo je pa resno razvijal mišice. Če je vreden tazga keša, je pa spet vprašanje. Ampak nima veze. Važn, da je raja vesela.

Sem pa vidla eno dobro foro na netu: “Amsterdam: Drink alcohol and get stoned. Qatar: Drink alcohol and get stoned.”

Isti kurac, torej. Either way you get stoned.

NAROČI SE
#lifestyle #Nogomet #Katar 2022
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke