Kulumne
#olimpijske igre 2022 #EMA Freš #Ema
Hvala bogu, da je Ema mimo, spoštovani publikum. Pa olimpijske igre tudi …
Logo 22.02.2022 / 06.05

Slovenija ne bo nikoli zmagala na Evrosongu. Hvala bogu. Saj nočemo zmagat. Pa športnih turistov smo preveč poslali v Peking.

Švedski tekmovalec Jesper Tjader nastopa v disciplini smučanja po objektih na pravkar končanih olimpijskih igrah. Tako imenovani slopestyle je olimpijska disciplina od leta 2014. — [
REUTERS

Letos ni bilo seveda nič drugače. Še ena slovenska posebnost pa je, da sredina praktično ne obstaja. Komad je bodisi perfekten ali pa za en drek. Če bi bila socialna omrežja šola, bi obstajali samo dve oceni: petica in šut. Vmes pa nič.

Brez recepta

Moje osebno mnenje je, da je zmagovalna skladba Disko dijaške zasedbe LPS zelo korektna pesem. Skladba s primesmi funka, diska, celo jazza, zelo ritmična in spevna. Marsikdo pa je že rekel, okej, ampak to ni za na Evrovizijo. Naj vam pojasnim, spoštovani publikum.
​{embed_info_box}192132{/embed_info_box}

Idealni komad za Evrovizijo ne obstaja. Ni recepta. Za moje pojme je bila to dejansko najboljša pesem tega izbora. Ali je to za Evrosong ali ne, me niti ne zanima. Ker ni pomembno. Tam je v igri nekaj drugega, pri čemer je pomembna tudi geopolitična naveza, prepoznavnost, velikost države in tako naprej.
Ali če povem po domače: Slovenija ne bo nikoli zmagala na Evrosongu, pa če tja pošljemo tri Måneskine. In hvala bogu, da je tako. Organizacija Evrovizije stane toliko kot letni proračun Slovenije. Razen tega niti ne vem, v kateri dvorani bi to lahko bilo. Stožice mi pridejo na misel, sure, ampak tam je akustika tako porazna, da je vprašanje, kako bi to šlo skozi. Skratka, zmagati nočemo.

Slopestyle?

Druga zadeva, za katero sem komaj čakal, da je bo konec, pa so bile olimpijske igre. Saj rad pogledam kako športno prireditev, ampak 16 dni par ur dnevno … Too much! Polno enih obskurnih športov, ki jih ne razumem. Deskanje po objektih? Bitch, please …
​{embed_info_box}192130{/embed_info_box}

Slovenska reprezentanca je bila s sedmimi kolajnami zelo uspešna, to je že treba priznati. Največ zaslug zato gre skakalcem, ki so dobili kar štiri medalje. V izogib ljudskemu besnilu ne bom razpredal, da smučarske skoke trenira 10 držav, tek z ovirami (Brigita Bukovec, srebro, Atlanta 1996) pa 190.

Bolj mi grejo na živce športni turisti. O tem sem že enkrat razpredal. Maruša Ferk Saioni, ki je bila že célo sezono izven forme, je že na tekmah svetovnega pokala zaostajala okoli tri sekunde. Ali pa nekdanja šampionka Ilka Štuhec, ki se po zadnji poškodbi ne more sestaviti. Pa Jakov Fak, ki so ga očitno dohitela leta. Ilka se je odpovedala nastopu v superveleslalomu, v smuku pa zaostala več kot 3 sekunde. Jakov Fak se je uvrščal med 25. in 30. mestom, kar v svetovnem pokalu še ima nek smisel, saj točke delijo do 40. mesta, na olimpijskih igrah pa malo manj. Zadnji tekmi se je celo odpovedal, ker da ni bil v formi.
​Menda ni šele na Kitajskem ugotovil, da ni v formi? Pa če si že tam in smo te mi častili, potem pa nastopi, jebiga. Ni Peking 20 km severnovzhodno od Maribora.

Sem pa vesel, da bo zdaj nekaj časa mir z muzko in športom. Lahko se spet začnemo kregat o politiki. 

NAROČI SE
#olimpijske igre 2022 #EMA Freš #Ema
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke