Kulumne
#novo leto #božič #lifestyle #brezdomci
Kadar je mraz in dežuje, se spomnim na brezdomce
Logo 19.12.2022 / 06.05

Dol mi visi za novoletno vzdušje. Vsi neki prisiljeno nažgani pa kr naenkrat vsi kao dobrega srca. Bolj umetni od umetnih jelk.

"Pustmo to za januar. Januarja bomo vsi obubožani, zadeprani in slabe volje še bolj k ponavad." — [

Spet je božič pred vrati. Smrekce, jaslice in nič snega. Tud če ni nič od tega nikol, ampak ljudje pizdijo, da je v Ljubljani že dvanajsti božič brez snega. Pa kaj če nam v Ljubljani sneg? Umazana brozga, plundra in ledene sveče z vsake strehe. Ajd, dan, dva suhega snega me ne bi motilo. Vse ostalo je pa v tej kotlini itak brez veze. Sej vem, da eni imate otroke in bi radi, da se sankajo na kakem blokovskem hribčku. Pa mal bi se kepali in podobno. Sam očitno bo snega vedno manj. Poleti pa spet jeziki do tal. Najboljš je bil letošnji oktober. Kratki rokavi, pa en pulover zraven. Taman. Tko bi jaz celo leto. Sam kurc, k ni nč po mojem v tem življenju. Prenašam en ali drug ekstrem.

Cesta je kurba

Kadar je tko mraz in cele dneve dežuje, se vedno spomnim na brezdomce. Jaz se kle neki pritožujem na toplem, ljudje pa ležijo zunaj na kartonskih škatlah. Cesta je taka kurba, da si mislit ne morte. Prevdsem si pa ne morte mislit, da bi se to lahko zgodilo tudi vam.

In če je cesta kurba, je življenje še bolj. Puf, v sekundi si lahko brez vsega. Takih stvari je mene bolj strah kokr podnebnih razmer. In ne si lagat, da so si ljudje sami krivi, da so v takih situacijah. Ni glih tko. Že dolg ne več. Smo hotli bit druga Švica, postajamo pa Amerika. Ampak sam v slabih stvareh. Vedno več umorov, ropov. Do dohtarja ali zobarja prideš samo, če maš polno denarnico.

Da jim neki dam

Zato pišem za Kralje ulice. Da mam vsaj mal občutka, da sem jim neki dala. Mogoče je pa kakšen časopis več prodan zarad mojega teksta.

Zdej eni šopingirajo k nori, ta drugi pa fehtajo za kovance. Aja, Kralji bodo imeli februarja že dvestoto številko časopisa. Baje bo žurka v Kinu Šiška. In še enkrat vam polagam na srce. Če že kupite Kralje, jih tud preberite. Mal se zamislite nad zgodbami. Te zgodbe se dogajajo veliko bližje, kot si mislimo. In dejmo potrkat na les, da se nam to ne zgodi.

Fucking tri leta

Če pogledam leto 2022 za nazaj, so ble lepe stvari, grde pa tudi. Pač, standard. Za novoletno vzdušje mi pa itak dol visi. Vsi neki prisiljeno nažgani pa kr naenkrat vsi dobrega srca. Bolj umetni od umetnih jelk. Decembra se je za not zapret, pa ob jointu v miru gledat serije in filme, k si jih zamudil čez leto. 

Še manj pa je treba delat neke novoletne zaobljube v stilu “manj bom pil” ali “tokrat pa je res hujšanje na vrsti”. Zajebeš vse že iz prve. Tko da se pustmo presenetit, kaj nam bo prineslo leto 2023. Predvsem bi lahk blo že konc tega sranja od korone. Fucking tri leta! Kako naivno smo takrat mislili, da bo vse skupaj trajalo par mescev.

Sam pustmo to za januar. Januarja bomo vsi obubožani, zadeprani in slabe volje še bolj k ponavad. Pa bomo res? Mene bo ziher manija vozila. Ker jebeš to, da je božič pred vrati. Moja knjiga je pred vrati. Čin na veseli januar!

NAROČI SE
#novo leto #božič #lifestyle #brezdomci
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke