Kulumne
#čeferin #dobrodelnost #tekma
Klasična Slovenija: Pa v čem je problem ene dobrodelne tekme?
Logo 18.09.2023 / 06.05

Da Čeferin točke nabira? Ma koje kurac točke? Za bit politik za tri čuke na mesec? Da mu bo en Mahnič jebal mater za drobiž?

Zlatan Ibrahimovič na dobrodelni nogometni tekmi za pomoč prizadetim v nedavnih poplavah v Sloveniji na pobudo predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina.
Robert Balen/Večer

Ker je spet nedelja in sem včas že res sita pisat kolumne. V sedmih dneh sem napisala tri. Urednik je zadnjič znorel po mojmu FB, k sem spraševala folk, tko kot vsako nedeljo, da če mamo ideje kaj pisat, on pa kr: “Zdej te mam pa dost! Folk na FB ni za met ideje!” So pa za smejat se, ko so to vidli.

In sem šla zdej mal gledat članke, kaj kej dogaja, pa da ajde, pustim eno nedeljo folk na FB na miru. In berem članek o tej fori od fuzbal tekme, k jo je zrihtal Čeferin. Pa koji komentarji so to spodi. Sami negativni. Pa kam je šel keš pa penziči fuzbalerji pa ni da ni.

Kaj bi folk rad?

Jaz res ne štekam, kaj bi folk rad. Pa v čem je problem ene take tekme? Pizda, potrudijo se pridet sem, folk napolni stadion, gledajo Luisa Figa pa Buffona. Penziči gor al dol. In pol še za presenečnje Ibrakadabra od Ibrahimovića.

Jaz čist verjamem, da bo šel keš v prave roke. Ker nočem dvomit v vse na tem svetu. Folk je baje užival. In zraven pomagajo še unim, k so mel jebo s poplavami. Pa koga bi lahk to motilo? Resno ne štekam teh negativcev. Kaj jim ni jasno?

Služba kot služba

In pol debata na FB. En reče, da Čeferin sam točke nabira. Ma koje kurac točke? Za pridet nazaj v Slovenijo pa bit politik za tri čuke na mesec? Ja, malo morgen. Sej ni nor. Ali kot je nekdo pr men komentiral: “Točke? Da mu bo en Mahnič jebal mater za drobiž? Papež se mora najavit za pridet do njega.” Pa da je bil odvetnik pa da je lopuže branil pa svašta. Ne boste verjeli, ampak tud barabe majo pravico do obrambe. Služba kot služba. In seveda je tud samopromocija. Ampak ej. Če se pomaga folku, me prov nč ne briga, kok majo še oni od te reklame.

Vse neki videt slabo

In tko vse neki videt slabo. Klasična Slovenija. Vse je nateg, vsi smo ovce, če je šel folk na tekmo, bedaki, kruha in iger. Če komu kej rata, nek ornk uspeh, je ziher kradel. Jao, jaz ne bi mogla s takimi možgani živet. Ker jaz vidim čist drugač. En lep dogodek je bil za une, k so hotli in pomagalo se bo ljudem, k so ostal brez hiš. In pol se folk sprašuje, da kok so donirali fuzbalerji kao penziči. Če nč druzga, nam je Zlatan doniral samozavest.

NAROČI SE
#čeferin #dobrodelnost #tekma
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke