Kulumne
#lifestyle #srečolov #loto
Lahko je s polno ritjo srat
Logo 20.05.2024 / 06.05

Jaz sem dost skromna hipijada. Najboljš, če keša ne bi blo. Sam svet ne teče tko. Noben mi ne bo rekel, da dnar ni pomemben.

In potem spet pomislim na 51 milijonov. Jebemu mater, zakaj se men kej tazga ne zgodi? Aja, najprej moram začet igrat.

Skor vsak človek je odvisen od nečesa. Zadnjič mi je en pisal, da ne razume, kako je lahk od frenda sin navlečen na kockanje. Da kakšna je to odvisnost. Sem mu rekla: “Isto k koka. Ko enkrat začneš, težko nehaš.”

“Ja, ampak od gemblanja nisi fizično odvisen.”

“A od koke pa si?”

In grem stavit, da pri kockanju zagonijo več keša, kokr če bi bli vsak dan na koki. Mogoče so pa na obojem. Direkt win-win za na rehab. Ko nam nekaj zagrabi un del možganov, k nam daje občutek sreče, se človek ne zna zaustavit.

Nemoj, samo nemoj

Zadnjič so bli eni frendi na obisku in so s sabo privlekli enga, k ga nisem poznala. Medtem ko smo mi klepetali, je on skoz buljil v telefon pa se vsake tok časa zadrl: “To!”

“Pa kaj to delaš?” sem ga vprašala.

“Športne stave. Če zadanem, dam vsakmu neki keša.”

“Ma boš kurac.”

Čez dve uri se je zadrl: “Tooo! 250 evrov!”

Ratal mu je. Vplačal je pa dva evra. Nam fukne keš, na vratih pa reče: “Bom še prišel sem, kle je top energija.”

Nemoj, samo nemoj. In vprašanje, kok teh kovancev po dva evra zagoni na mesec za to žurko. Sam kaj, ko ne bo znal nehat.

Kakšen občutek!

Kaj pa un, k je zadel na Jackpotu 60 milijonov? Pfff … Ne milijon al pa pet. Fucking 60 milijonov! Okej, pustmo to, kok ga je občina obrala, ampak še vedno … Fucking 51 milijonov?

Mene bi kap. Sej ne bi vedla, kam se obrnit. Komu zaupat, kam dat ves ta keš. Bom v enmu mesecu mrtva zarad tega? Ne zato, ker bi me kdo ubil, ampak zato, k bi vse vase zmetala. Kakšen občutek mora to bit, da maš čez noč 51 milijonov namest minusa na banki! Temu ziher ne bo treba nikol kockat ali športnih stav vplačevat. Ampak bo še igral loto? Mogoče je navlečen od kombinacij za loterijo? Jaz ne igram, sam kaj bi dala za tako cifro. Kok problemov bi zginilo.

Par mesecev nazaj sem sedela v eni naši znani restavraciji in mi šef reče: “Ma kaj skoz ta keš. Sej to ni vse.”

Logično. Lahko je s polno ritjo srat.

Prešaltaj na brokoli

Jaz sem dost skromna hipijada. Če bi blo po mojem, keša sploh ne bi blo. Sam svet ne teče tko. In men noben ne bo rekel, da dnar ni pomemben. Če nimaš za zobarja, zavarovanje, položnice, pa ko gledaš v trgovini, a boš kupil špagete za 99 centi ali une za en evro petdeset, pol veš, da na žalost brez keša ne gre.

In potem spet pomislim na 51 milijonov. Jebemu mater, zakaj se men kej tazga ne zgodi? Aja, najprej moram začet igrat. Sam kaj, če ni keša niti za loto listek? Začaran krog.

In v začaranem krogu je kr neki odvisnikov okol mene. Pazi njih: odvisni od hrane. Hodit do hladilnika in nazaj. Požret vse, kar jim daš pod nos. Na hard. Kokainarji pa gemblerji so vajenci za njih. In pol jamrat, da majo preveč kil. Ja pizda, če maš za zajtrk dostavo iz Maca, je logično, da se bo tehtnica zlomila. Začni se odvajat. Kot vsak odvisnik. Prešaltaj na brokoli. Ni lahka, ampak nobena odvisnost ni.

In če se vrnem nazaj na 51 milijonov. Kaj bi pa vi naredili s tem denarjem? Mislite, da bi vas tok keša odneslo v božjo mater?

NAROČI SE
#lifestyle #srečolov #loto
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke