Kulumne
#sociala #kolesa #kolo
Ljubljanska folklora: Rajš ne povem, kok koles so mi že spizdili
Logo 17.10.2022 / 06.05

Fora je v tem, da slabšga ko kupiš, prej gre. Na konc sem mela že enga za pet evrov, pa si ga je glih tko nekdo “sposodil”.

"To ga po mojem sam zagrabi, ker se mu ne da več pešadije furat, se odpelje par metrov naprej in ga fukne v grmovje." — [

No, za Radomlje ne vem, vem pa za najlepše mesto na svetu. Tud če si omisliš ne vem kakšno kolo, boš dal za ključavnico še več. Velik jih svoja kolesa vozi gor v stanovanje. In pol vidiš enga, kako crkuje na štengah bloka, vlači gor svoje prevozno sredstvo, vmes ti pa še razlaga: “Za kolo se gre!” Ko sem se preselila sem, mi je v petih dneh zginil Holland iz kolesarnice. Mal je glupa, ko se ti kam mudi in pol ko en blesavec iščeš po kolesarnici svoje kolo, ker si mogoče bil prejšnji dan tok nažgan, da si ga premaknil kam drugam. Sam ne. Izmaglio je s prve. Banda pokvarjena.

Slabšga ko kupiš, prej gre

Rajš ne povem, kok koles so mi že spizdili. Fora je ta, da slabšga ko kupiš, prej gre. Na konc sem mela že enga za pet evrov, pa si ga je glih tko nekdo “sposodil”. To ga po mojem sam zagrabi, ker se mu ne da več pešadije furat, se odpelje par metrov naprej in ga fukne v grmovje. Ker komu boš prodajal kolo za pet evrov? To je že neka ljubljanska folklora s temi kolesi.

In večina ne gre prijavit. Ker policaje boli kurac za kolesa. Pa kdo sploh ve, kje maš papirje? Sploh pa: kakšni papirji, če si ga kupil na črno? In če sem ga kupila na črno, se vozim s spizdenim kolesom?

Več kot 25 let nazaj je men en bivši dal kolo. Bil je res tak poseben model. In lepo jaz frajarim s tem kolesom po Rožni dolini in kr naenkrat zagledam enga kolesarja, kako vozi vštric z mano in me na šus fukne dol s kolesa. “Ej, stari, kaj teb ni jasno?”

“To je moj kolo,” se je začel dret. Ups.

“Pošten” kolo

Nisem zahtevala, nej mi pokaže papirje, če je res njegov, ker bi me sam po pički. Sam v tišini sem mu ga dala nazaj in se peš odpravila proti domu. Od takrat naprej vsazga vprašam, če je ukraden. Ko da bi mi po pravici povedali. “Ne, ne, ta ziher ni. Najdel sem ga.” Al pa ga je skup sešraufal v Rogu. Ampak spizden kao ni. In pol bom šla spet kje frajarit s kolesom “iz Roga” in nesrečnik kokr sem, bojo glih mene ustavli policaji. In bojo začeli gledat serijsko številko na kolesu. In lej ga no, spet sem jaz kradla.

Ampak če hočeš imet “pošten” kolo, je treba kr neki odštet zanjga. To se pa spet ne splača, ker sam da hrbet obrneš, ti že en lomi ključavnico. Enkrat sem gledala, kako so kamere posnele enga na Čopovi, ko je kradel kolo. Vsi hodili mimo, noben ni nč opazil, on pa lepo tam v miru probal zlomit ključavnico. Sej jaz mu tud ne bi upala nč rečt, ker bi me sam še z unimi cvik cangami po glavi. 

Nisem bila jaz

In tko pol jadniki iščejo svoja kolesa prek FB. Kok se jih na ta način najde, nimam pojma. Ker tud če ga zagledaš, kako boš fuknil dol modela? “Ej, sem videl na FB. Nimam papirjev, sam takoj dol.” Dobra varka, must say. In pol ga lepo odpelješ k seb.
Al pa udariš legendarnega Požigalca z YouTuba. Ko sta dva modela dobila enga požigalca na kolesu. “Prvo smo mu vzeli kolo. On pa neki, da je kolo kupil in da ne klicat policije. Pol sem pa rekel, kaj ti bo pa torba, če si ga kupil. Pa se je zašvical ful.”

Dobra logika. Kaj ti bo kolo, če maš torbo? Sam dobila sta ga pa. Po mojem sta ga hotla opljačkat za kolo, pa sta vmes naletela še na bencin v torbi. Komedije.

Pa vi, ste kdaj prešteli kok koles so vam že ukradli?

In ne, nisem bla jaz. 

NAROČI SE
#sociala #kolesa #kolo
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke