Kulumne
#Nona #lifestyle
Moja nona se v telo počuti staro 40, telo je pa 95. In čaka sam še smrt.
Logo 12.09.2022 / 06.05

Neki časa sem jo šuntala, da ji zrihtamo internet, sam zdej vidim, da boljš da ne. Ker to bi pa po redu vse poslala v kurac.

"Z mojo 95-letno nono vsak dan govoriva eno uro po telefonu. Ženska je bolj bistre glave k jaz. Logično, sej ga ni srala tko k jaz." — [
Pastorek

Z njo se lahk pogovarjam vse. Da dobr fuka moj jebač al pa da sem spet zabluzila. Ko sem jo nazadnje klicala z enim frendom, k ga pozna, je prva stvar to rekla: "Kej spet kadiste tistu vašu travcu?" Pač je legenda in moja najboljša frendica.

Zadnjič me je vprašala, če me ni strah živet, kokr živim. Sem ji rekla, da kaj čem bit jaz stara. Da bom sama osamljena nekje. E, ne može. Drug dan me je klicala in rekla da mam prov.

Monade

Vmes, ko mi razlaga o vojni, kaj je gledala v Državnem zboru, zapoje še kakšno partizansko ali italijansko, mi vedno reče: "Meni ni žal za stvari, katere sem naredila. Meni je žal za stvari, katere nisem."

Pol mi pa začne stokat, da fizično ni dobra. Ma nemoj, proti stotki greš. In takrat dojamem, kok ji je težko. Glava se počuti staro 40, telo je pa 95. In čaka sam še smrt. Mogoče misli, da bo spet vidla svojga pokojnega sina. Čeprov je kao verna, mi na taka vprašanja odgovori z: "Ma bejži, bejži, kdo pej verjame v take monade." Ona si želi sam umret ob knjigi. Bog ne dej kje v domu ostarelih.

In takrat se vprašam, če je sploh vredno doživet visoko starost. Kakorkoli obrneš, ostaneš sam. Betežen in v pizdi. Pa tud logike ni nobene. Kle v okolišu dajo frendi vase vse, kar se da dat. Pa še dihajo.

Je to fer?

Po drugi strani imamo v družini tud en fucked primer. Ženska je stara 40, rodila je, dobila rak. Vegetarijanka, ne kadi, ne pije. Rak je šel naprej na možgane in cela pizdarija.

Je to fer? Jaz pa živim kot 16-letnica in bom šla počas proti 50. Itak, da ne bom dolg, to mi je jasno, sam vseen. Kot sem že napisala za Keitha Richardsa. On si lahk še tokrat zamenja kri, sam zakaj mu ne poči žila v glavi? Ker je življenje jebena loterija. In kaj se potem bolj splača? Živet življenje na ful al pazit na vsako stvar? Da boš dočakal starost? Je bit star lepo? In kdo ti sploh garantira, da boš star? Starost je en kurac, ko ti začne vse odpovedovat.

Kot reče nona: "Ma sem štufa vseha. 95 let je bilo pej prov zadosti." Seveda je vesela, da je dočakala pravnukinjo, in komi čaka januar, da bo moja knjiga. Sam ona ma zadost. Ni ji všeč bit odvisna od drugih.

Trmasta ko hudič

Enkrat so že mogli pridet gasilci na vrata. Ker je padla in se ni mogla pobrat. Kakšen mesec nazaj je spet padla in se isto ni mogla pobrat. Stric jo je prišel reševat čez okno. In pol mi še prepove, da povem fotru. Ker noče nobenga obremenjevat z ničemer, še manj pa, da jo kam strpajo. Sam to se ne bo zgodilo, ker smo ji obljubili.

In zdej vi men povejte, zakaj bi si kdo želel takega življenja? Fuck off pa starost. Nona ma sam eno napako. Pustmo to, da je trmasta k hudič. Preveč politizira. Tam jo moram pa vedno ustavit. "Ne mi o politiki. Veš, da mene to ne zanima."

Neki časa sem jo šuntala, da ji zrihtamo internet, sam zdej vidim, da boljš da ne. Ker to bi pa po redu vse poslala v kurac.

NAROČI SE
#Nona #lifestyle
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke