sti čas
Morda zadnjič na Riblji čorbi
Logo 22.11.2022 / 06.05

In tako sva se z ženo odpravila na najin kdo ve kateri že koncert Bore Đorđevića. Za vsak slučaj sva šla prej še na par pirov.

Bora Đorđević na koncertu v beograjski Areni 31. oktobra 2009. — [
Mrtva priroda
Volim volim volim volim žene
Na zapadu ništa novo
Prevara

Ko sem bil dovolj star, je Juga že razpadla. Malo sem se navzel antisrbskega filinga in se iz jugoslovanske preusmeril bolj v svetovno in slovensko glasbeno sceno. K Čorbi sem se vrnil šele po letu 2010, skoraj sočasno s vrnitvijo vinila. Naknadno sem preposlušal nekaj njihovih “vmesnih” albumov iz 90. in ugotovil, da nisem veliko zamudil. Čeprav so imeli par hudih komadov, ki so zdaj železni repertoar na njihovih koncertih.

“Vaša supruga”

Pred korono sem bil na Čorbi septembra 2019 na njihovem unplugged koncertu v Cankarjevem domu, po koroni pa lani poleti v Celju — kamor sem bil pravzaprav povabljen kot častni gost.

Tudi tokrat — v petek, 18. novembra — so mi obljubili nekakšen VIP tretma. In tako sva se z ženo odpravila na najin kdo ve kateri že koncert Riblje Čorbe. Za vsak slučaj sva šla prej na par pirov, ker trezen človek na koncertu ne more iz sebe izvabiti vseh tistih potrebnih emocij. Vmes je uletel še prijatelj Evgen s Primorske s celo gajbo kakijev, tko da sva morala nazaj domov. Še dobro, da je ravno takrat prišel taksi, za katerega sem pozabil, da sem ga naročil, in bi mi pri Metroju ziher jebali mater, če bi jih nasmolil.

Veliko “zvezdnikov”

Pred Cvetličarno je bila precejšnja gneča, ampak jaz sem imel dogovorjen VIP vhod, kjer pa je tudi bila gneča. V Sloveniji je zelo veliko zvezdnikov, vsaj takih namišljenih. Stvar se je precej vlekla, zato sva šla še do bližnjega bifeja, kjer je žena spoznala nekega mojstra s srbske ambasade, ki je bil nad njo kar malo preveč navdušen in ji je podaril vstopnico. Ko sem jaz uletel, se je sicer malo umiril. Ves čas pa … — “vaša supruga vamo, vaša supruga tamo”. Najdi si svojo, jebemti.

Nakar končno uletimo not, ampak je bila frka okrog mojega vabila. Kao da nisem na spisku. Ni mi preostalo drugega, kot da sem kupil karto. Nakar srečava Terezo Vuk z nekim rezervnim Kristusom. Malo smo hengali, pili in se delali norca. Koncert je itak zamujal. Začel se je ob 22:30 namesto ob 21:00.

Jebemti život …

Malo sem preveč spil, zato mi manjka del filmčka. Se mi pa zdi, da sem srečal neko frendico s FB, ampak nisem ziher. Bori se vidi, da je že malo zmatran. Aco s srbske ambasade (tisti, ki mi je ženo pecal) je rekel, da je jako slabega zdravja in da se ne bi čudil, če bi bil to zadnji koncert od Čorbe. Morda je malce pretiraval, kdo ve. Ampak je kar naprej mojo ženo slikal in mi na Viber pošiljal slikce. Scary shit. Malo se umiri, model, nismo krav skupaj pasli.

Po koncertu sva taksista buzerirala, da naju je peljal na kebab. Kregali smo se, če smeva v taksiju jest ali ne. Na koncu nisva smela.

Zjutri se zbudim — pa nikjer telefona. Živčnega sem fasal. K sreči sem ga izgubil v taksiju. Taksist mi ga je pripeljal, kar me je spet koštalo 10€. In ko hočem na Facebook, ugotovim, da sem blokiran. Sovražni govor ali nekaj takega. Pa jebemti život …

NAROČI SE
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke