Kulumne
#pirkovič #tvs #rtv
Ni rešitve za RTV: Je Janša dosegel še eno dolgoročno zmago?
Logo 06.07.2023 / 06.10

Za uspešno dejanšifikacijo TVS bi rabili politično vmešavanje. Dosedanjo politizacijo. Stari zakon. Na to pa ni nihče pomislil.

Kako te nesposobne in omejene ljudi, ki so pod janšizmom okupirali informativni program, pripraviti do tega, da bodo delovali na višji intelektualni ravni?
MMC/Toti list

Mineva en mesec, odkar je bil imenovan novi Svet RTV Slovenija, ki ga vodi Goran Forbici. Imenovanje je za vse tiste, ki smo tudi na referendumu podprli novi zakon, delovalo kot rešitev. Po mesecih zapletov, metanj polen pod noge in vsega drugega v organizaciji janšizma, da bi ohranil kontrolo nad RTV — kar je SDS hotela že vse od osamosvojitve in z Grahom Whatmoughom in Urbanijo končno uresničila — je bila na obzorju rešitev.

Toda dejstvo, da je spremenjeni zakon o RTV po vseh zapletih končno začel veljati, še ni bilo jamstvo, da bosta Grah Whatmough in Urbanija začela delovati profesionalno, dostojno, razumno. Seveda ne. Od trenutka uveljavitve zakona proizvajata nove in nove zaplete in nerazumnosti, šikaniranja in ostalo iz palete janšističnih ukrepov. Od čakanja za zaprtimi vrati pa do tega, da se Grah Whatmough ne udeleži konstitutivnega sestanka Sveta, kar sproži problem, kako izvesti sestanek brez sklicatelja itd. itd.

NAROČI SE
#pirkovič #tvs #rtv
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke