Kulumne
#film #Oskarji 2022
Politična korektnost gor pa dol
Logo 04.04.2022 / 06.05

Najprej smo se vsi vprašali, a je vse skupi nateg ali zares. Kdo bi zaupal celi dvorani igralcev? Ampak očitno ni blo zaigrano.

" Če je šel Chris Rock predaleč, pol bi mogu met Ricky Gervais že par metkov v glavi."

Ampak letošnji oskarji niso ušli nobenmu. Za to sta poskrbela Chris Rock pa Will Smith. Klofuta je zasenčila korono in rusko ukrajinsko sceno. Seveda smo se vsi najprej vprašali, a je vse skupi nateg ali zares. Kdo bi zaupal celi dvorani igralcev? Ampak očitno ni bilo zaigrano.

GI Jane

Torej, zgodba gre tko. Chris je vodil podelitev in seveda zbijal šale na račun folka. Zalomilo se mu je samo pri fori na račun pobrite glave Jade Pinkett. Seveda se ni okej delat norca iz bolezni, ampak če sem prov vidla, je omenil sam G.I. Jane frizuro. In potem je Jade zavila z očmi, Will pa je šel viteško branit ženino čast.

Prikorakal je na oder, dal eno okol kepe Chrisu in to je blo to. Ampak: kdo je zajebal v vsej tej zgodbi? Je šel Rock s humorjem predaleč? Al Smith, k je hotel z agresijo to rešit?

Če je šel Chris predaleč, pol bi mogu met Ricky Gervais že par metkov v glavi. In kaj je mislil Will? Da jih pa on ne bo slišal na račun svoje familije?
​Lahko se je drugim smejat. Če pa leti joke nate, je kr naenkrat vse narobe. To je tko, k da bi jaz bla na kakšni prireditvi, kjer bi slišala: “In z nami je tudi Tereza Vuk, za katero smo mogli naročit dodatno pijačo in naročit rešilca, ker ne vemo če ji bo zneslo hodit.” — Ali pa: “Tereza Vuk je šla tok v kurac, da še Bruce Jenner bolj zgleda ženska napram njej.”

Obriš si rit s svojimi vici

In kaj zdej? Sej je res. Predvsem bi se pa nazaj nasmejala: “Ej stari, jaz mam oskarja, ti si lahk pa sam rit obrišeš s svojimi vici.” In greš dalje.

Ampak ne Will Smith. Njegova familija je pač sveta. Take stvari se rešujejo z batinami. 

Dobiš prvega oskarja in se greš tko zblamirat. Še sin je pisaril po Instagramu: “This is how we do it.” Kao težki frajerji, v resnici pa čisti primitivizem. Če bi jaz bla Chris Rock, bi ga tok tožila, da ven ne bi videl.
​{embed_info_box}197553{/embed_info_box}

Konkretno se je zajebal

In če bi bil Will Smith belec? Črnska skupnost bi popizdila. Tko ga pa ljudje še zagovarjajo, da je samo branil ženo. V resnici se je pa konkretno zajebal. Opravičevat se mora na vse strani, pa še filmske projekte so mu ustavili.

Jade pa lepo na svoji oddaji razlaga, kako sta v odprtem razmerju in kako je fukala frenda od sina. Kaj če bi se Chris delal norca na račun te fore? Sama javno razlaga. Če bi bil hec, pa ga dejmo na pičko. Poznam kr neki takih ljudi. Zajebavajo se na račun vseh drugih, ko jih pa slišijo nazaj, pa surla takoj. Kaj zdej jokaš? Se gremo humor al ne?

Cosby Show

Ljudje nimajo več smisla za humor. In pol komi čakajo ponovitve Cosby Showa, kjer ni kletvic in je vse skup eno samo moraliziranje — čeprov je Cosby ta zadnji, k lahk kej moralizira.

Kje bi v današnjih časih dovolili serijo tipa Al Bundy [Married … With Children]? Ta je tok čez ženske sral, da bi ga v današnjih časih ženske ubile. Men je bil pa smešen. Sam jaz štekam črni humor, večina očitno ne. Predvsem se znam pa na svoj račun delat norca. Ne maram pa agresije. Agresija navleče sam še večjo agresijo. In to ni dobr za nč.

Čeprov znam na pičko dobit pri ta novi knjigi. Če ne od staršev, pa od vseh ostalih. In če me bo udarila temnopolta oseba? Bo to rasizem?

In pol bom napisala na FB: “Dobila sem okol kepe od enga črnca pa treh cigotov.” Zuckerberg pa bo zavijal z očmi in pritisnil na gumb: “Tereza Vuk ni več zaželena.”

NAROČI SE
#film #Oskarji 2022
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke