Kulumne
#postsocializem #avtoceste #promet
Polomija, ki se ji reče javni promet: Kdo bo odgovarjal? Kdo bo plačal?
Logo 22.06.2023 / 06.10

Kriva je država. Ne državljani. Mi se pač moramo voziti z avti, ker drugače nikamor ne pridemo. In plačujemo s stanjem v kolonah.

Vožnja z vlakom je zame kot otroka socializma to, da sedem na vlak na vstopni postaji in iz vlaka izstopim na izstopni postaji.
Marko Crnkovič/Fokuspokus

Dandanes se iz Maribora v Ljubljano ne vozim več tako pogosto kot nekoč. Na srečo. Nazadnje sem namreč doživela to, o čemer vsi poročajo: stanje v koloni na avtocesti, ki vožnjo zavleče na dve uri in več. Seveda sem zamudila. Zato sem sklenila, da se bom v prihodnje v Ljubljano vozila po stari cesti. Da bom vsaj vedela, kdaj bom v Ljubljani. Čeprav baje tudi to ni več res. Da se je bolje peljati po stari cesti, je prišlo na misel mnogim. Tako da zdaj tudi stari cesti včasih nastajajo zastoji.

Skratka: zastoji so povsod. Kakorkoli že se pelješ. Ne veš, kdaj boš v Ljubljani. In ko si tam, stojiš še na obvoznici. Kar človeka spravi ob živce. Še bolj pa te — vsaj mene — spravi ob živce govorjenje, da je to zdaj pač “nova realnost”. Da se moramo navaditi, da bomo na avtocesti stali. Ne pa se po njej vozili.

NAROČI SE
#postsocializem #avtoceste #promet
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke