Kulumne
#Luka Mesec #najranljivejši #sociala
Pomoč naj avtomatsko dobijo vsi z najnižjimi dohodki. Kdo to so, država ve.
Logo 18.08.2022 / 06.10

Bo Luka Mesec zbral pogum za pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo? Če ne, je njegovo govorjenje o socialni državi samo blef.

"Velikost trgov onemogoča za racionalno nakupovanje nujno preglednost kvalitete in cen." — [Stenska poslikava Janeza Vidica v Hotelu Bellevue, 1957, danes v RTV Centru Maribor] — [

Te ukrepe so nekateri že ocenili za nesmiselne. Češ, Slovenci že tako ali tako vemo, kje je dražje in kje ceneje. Mimogrede, tega jaz sama ne vem. Ker se s cenami nimam časa ukvarjati. Kar je ključni razlog za mojo nevednost.

Drugi razlog pa je, da so trgi danes preveliki, da bi človek lahko imel pregled nad kvaliteto in ceno izdelkov. Racionalna izbira bi bila možna samo, če bi človek pri nakupu vsakega izdelka imel ta dva podatka. Torej: da bi lahko kupili najkvalitetnejšo solato po najnižji ceni, bi morali imeti podatke o kvaliteti in ceni vseh solat, ki so v določenem trenutku na trgu. In vsakomur je jasno, da tak nakup ni možen, saj nimamo teh informacij. Trgi so preprosto preveliki. Zato onemogočajo za racionalno nakupovanje nujno potrebno preglednost kvalitete in cen izdelkov.

NAROČI SE
#Luka Mesec #najranljivejši #sociala
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke