Kulumne
#mediji #Regulacija #internet
Regulacija spleta: Nasvidenje pred naslednjimi volitvami
Logo 20.01.2023 / 06.10

Starejši še dojemamo razkorak med med digitalnim in fizičnim, za mlade pa je svet na ekranih vse bolj postaja tisti »pravi«.

Pogosto mislimo, da so starejši ljudje v digitalnem okolju ranljiva skupina. Pozabljamo pa, da so otroci ta svet posrkali vase in da te vrednote živijo.

Kriza je že precej očitno zarezala v različne dejavnosti. Še naprej se soočamo s krčenjem oglaševalskih proračunov, ki spodnašajo tradicionalno medijsko industrijo. A tako je v vsaki krizi. Za oglaševalce je najlažje krčiti oglaševalski proračun. Za medije pa je najlažje, če se odpovejo vsebinam in storitvam, za katere menijo, da zanje niso vitalnega pomena. Tako je logično, da vse to, kar nam ponujajo radio, tisk in televizija, najdemo že na spletu — oziroma še prej na družbenih omrežjih, ki jih posredujejo naši »prijateljski« viri.

Zato ni presenetljivo, da se pod vplivom krize še več aktivnosti seli na splet. Že ob izbruhu pandemije smo se sprijaznili, da je splet lahko naša pot do preživetja. Po spletu kupujemo, po spleta se šolamo, na njem se zabavamo, iščemo življenjske sopotnike, spoznavamo kdo smo in kaj smo …

NAROČI SE
#mediji #Regulacija #internet
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke