Kulumne
#trači #estrada #lifestyle
Resno vprašanje, ki bo rešilo svet: Kdo je Darja Gajšek?
Logo 07.03.2022 / 06.05

Ljudje smo za različne fore in cenimo različne ljudi. In v Sloveniji bojo harmonike za povprečno populacijo pač vedno in.

Iztok Gartner je objavil na svojmu FB članek o njenem delkolteju. Zraven je še pripomnil, da bi mogla bit enkrat gostja v njegovi oddaji Gartnerjev bordel, ampak si je pol premislila al neki.
Gartnerjev bordel

Cela Slovenija? Pizda, tud tračarije berem, vem za vse Rebeke Dremelj in Challete Sallete, ampak za to Darjo pa nikoli slišala.

In grem lepo na svoj FB in vprašam folk: “Veste, kdo je Darja Gajšek?”
Moj FB ni cela Slovenija, mam pa ta prave like gor. Ampak ti moji liki so bolj alternativci. In men je blo jasno, da če jaz ne vem, k berem tračarije, tud oni ne bojo. In večina je res prvič slišala za njo. Kako je pol znana po celi Sloveniji, če pa je pri meni skor noben ne pozna?

In smo jih slišali od enih, da se sam delamo, da ne vemo. Ker je nam to kao pod častjo. Kako pod častjo, če ne vemo, kera je?

Kako čem vedet?

No, pol so mi obrazložili, da je voditeljica naše najbolj gledane oddaje, ki je sicer nisem nikol gledala. Pa da špila harmoniko. No, harmonike me tud ne brigajo, kako čem pol vedet? Ampak tud muska od Rebeke Dremelj me ne briga, pa vseen vem, kdo je.
​{embed_info_box}194054{/embed_info_box}

In smo že bli pri pregovarjanju, da kdo je sploh znan, da kok je kdo sploh znan in kok povejo ogledi na YouTubu. In sem dala zanalašč tri slike gor. Na prvi sva jaz pa Jan Cvitkovič pri njih na Krasu na žuru za 1. maj. Na drugi jaz pa Šalehar. Na tretji jaz pa Dejan Knez iz Laibachov. Pri njih so pa vsi vedli, kdo so. Logično, ker ti so zares znani. Sam niso pa po tračarijah. In ne igrajo harmonik in nimajo dekoltejev.
​Ampak ja, jaz očitno nimam standardnih Slovencev na FB. da bi vsi vedli za Darjo. Sej čist verjamem, da se stari atati slinijo za njo iz kavčev, sam če ga bom vprašala, če ve, kdo je Vasko Atanasovski, me bo pa sam gledal.

Nick Cave al Modrijani?

Ljudje smo za različne fore. In cenimo različne ljudi. In Slovenija je pač Slovenija in harmonike bojo za povprečno populacijo vedno in. Vam dam primer. Pred blokom mamo lokal. In par let nazaj so bli na isti dan Nick Cave in Modrijani. Neki v tem stilu. Do Arene Stožice maš od kle deset minut peš. Ker smo v Stožicah. In do gasilskega šotora in veselice isto deset minut peš, sam da v drugo smer. In pride moj bivši mimo (ko še ni vedel, da bo kmal moj tip, dans pa ve, da je bivši) in da gre na Nicka Cavea. In je odšetal proti dvorani. Vsi ostali so pa vstali in šli v kontra smer na Modrijane. Baje je blo tok ljudi, da so skor zrušili šotor.

Zdej pa vi men povejete. Nicka Cavea maš deset minut stran, Modrijane maš deset minut stran in vsi grejo na Modrijane? Evo, ena jaz tega ne morem razumet. Tko kot pol šotora ne bi vedelo, kdo je Nick Cave. Ma kaj pol šotora, če bi jih petnajst vedelo, bi bli dobri. In kdo je zdej kle bolj znan?

Ampak jaz ne obtožujem takih, da se delajo, da ne vejo, kdo je Nick Cave. In tko mi nismo vedeli za Gajškovo.
​{embed_info_box}194053{/embed_info_box}

Tereza who?

In ker smo mel ubogo revo cel teden na tapeti, si seveda ženska zasluži tud kolumno. Ker če do zdej nismo vedeli, bomo pa od zdej naprej vsi.

Ampak še kle smo zakomplicirali. Ko sem napisala na FB, da bo kolumna o njej, sem za foro napisala, da me bo Crnkovič prvo stvar vprašal: “In kdo je ona?” Pa mi prijavi sokolumnist Hudohmet, da Crni ziher ve. Da on je “bolj razgledan k mi”. Aha, zdej smo že nerazgledani, če ne vemo za Darjo? “Ti dam 50.000 evrov, če ne bo vedel.”

Okej, sej 50 čukov bi pasalo, sam kaj, pri Crnkoviču nikol ne veš. In mu jaz lepo na sobotno popoldne pošljem mail: “A ti veš, kdo je Darja Gajšek?” Valda. Sicer je še pripomnil, da očitno berem sam svoje kolumne. Ne, ni res, berem tud tračarije! Ampak eni vemo za ene, drugi za druge. In te dečve sigurno ne pozna cela Slovenija, kot je trdil Gartner.

In ker mam že mal slabo vest do nje, ker smo jo tko grdo spregledali, ji lahk pošljem eno svojo knjigo. Če pridne harmonikašice sploh berejo tako pisanje.

Itak bi pa odprla paket s knjigo, debelo pogledala — in rekla: “Tereza who?”

NAROČI SE
#trači #estrada #lifestyle
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke