Kulumne
#matura #šolstvo
RIC frizira podatke o uspehu na maturi, da prikrije slabosti šolskega sistema
Logo 13.07.2023 / 06.10

Maturanti imajo vse več točk, znajo pa vse manj. Molk jim koristi. Tudi šolam. Pa vsaki mamici in atiju. Točke odpirajo vrata.

Pritisk nehote in nevede izvajajo tudi šole. Te se rangirajo po tem, koliko zlatih in diamantnih maturantov imajo. Kolikšen procent dijakov naredi maturo. Kolikšno je povprečno število točk, ki jih dijaki dosežejo. Itd. (Fotografija je simbolična.)
Marko Crnkovič/Fokuspokus

Ob razglasitvi rezultatov letošnje mature ter zlatih in diamantnih maturantov so nas pristojni iz Republiškega izpitnega centra (RIC) zasuli z razveseljivimi podatki. Da se tudi letošnji maturanti po uspehu na maturi ne razlikujejo od lanskih. Lanski pa ne od predlanskih. Predlanski ne od predpredlanskih. Predpredlanski ne od predpredpredlanskih. In tako naprej.

Skratka: vse je v redu. Čudovito. Zaskrbljenost je odveč. Vsako leto opravi maturo več kot 90% gimnazijcev. Letos 91,6 %. Poklicno maturo kak odstotek manj. Letos 89,2%. Letos smo imeli 316 zlatih maturantov (30-34 točk) in 18 diamantnih (vseh 34 točk). Teh drugih toliko kot lani. Človek je lahko samo vzhičen.

NAROČI SE
#matura #šolstvo
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke