Kulumne
#zdravstvo #sociala
Sej me lahk šamani porihtajo. Sam zakaj pol tok zavarovanja plačujemo?
Logo 05.02.2024 / 06.05

Fun fact: jaz pa Žižek mava isto zobarco. Pa ji rečem: »Kako je pa on tih kle na stolu?« Pa reče: »Isto k ti. Sam zzzz se sliš.«

»Kok pa mislite, da bo vse to pršlo?« Zobar mi je k v kakšnem mafijskem filmu napisal na listek. Dejmo rečt, da je sam mal manjkalo, da me ni kap, ko sem zagledala cifro.

Po enmu mescu odmora ne vem, o čemu pisat. Mislim, če bi me zdej gandža preveč butnila, lahk napišem takoj, kakšen sorry ass od lajfa mam. Sam tist ni za sem.

In pol gledam članke, kaj je blo kej v temu mescu. Okej, Dončič je dobil otroka. Pa ful ma luštne črne laske. (Ta mala, ne Dončič.) Aja, pa dokumentarec od Poglej in zadeni je bil. Jaz te oddaje nisem nikol gledala, k sem rajš v K4 žurala s Faith No More. Sem pa bla presenečena, koga vse je Auer privlekel v oddajo. Not bad za une čase, sam očitno ni bil moj stil.

Politika in Dominika ne

Zdej mamo Dominiko. Kot sem že stokrat poudarila, nisem ne leva ne desna. Ta zadnja med unimi, k majo kej pojma o politiki. Pa sem iz političnih familij. Moji predniki so bli prov umorjeni zarad tega.

Če bi hotla o Dominiki neki napisat — ker res nimam pojma, zakaj jo sem pa tja vlačijo, ker sam včasih vidim naslove —, ne morem rečt druzga k to: njen brat je moj top frend, k mi skoz rešuje situacije s kompi. Ko sem umirala od gripe, je on hodil k moji mami po župe in vse in mi dostavljal.

En mesec nazaj je šel do moje mame, da ji zrihta Netflix — ker ona vedno zajebe vsa gesla —, in je razlagal, da mora zdej do fotra na Onkološkega. Druzga k sožalje mu nisem znala rečt dva tedna nazaj.

Tko da politika in Dominika ne.

Za eno dohtarsko plačo

Sam čaki, mamo tud dohtarje. Oni lepo udri brigu na veselje pa štrajkat. In se primerjat s snažilkami. Dobr jim jermen drsi. Ta zaničljiv odnos, kao, snažilka je sam snažilka, mi pa lajf rešujemo? Ah, ena snažilka še kako rešuje matki njeno rit, k ji hodi čisit. In to očitno tud ful plačamo. Za eno dohtarsko plačo.

Pri vseh jebah te dni se mi je zgodilo še to. Iz enga statusa sem šla na druzga in bla prepričana, da je osnovno zavarovanje itak avtomatično, dodatno pa plačam. In šetam jaz po ledu in snegu k ta velika. Če spet padem, mam itak zavarovanje.

Aja, think again. Sem pošto dobila, da nisem nikjer zavarovana že dva mesca. Niti osnovno, niti nč. Kva? Kaj pa moji gležnji? In cel fuck off. Plačat za nazaj, plačat za naprej … Ma za koji kurac? Prfuknjeno. Ko jih bom pa rabla, pol pa oni men, čakte, sam da dobimo 5000 evrov več plače, pol pa može dalje igra.

Okej. Sej me lahk kurčevi šamani porihtajo. Sam zakaj pol tok plačujemo?

Nov zobar

Enkrat decembra sem šla do novga zobarja, k me je moja zobarca tja napotila. Ker me vse jebe in je treba zdej res vse na nov narest. Model top šit, sam pol mu jaz rečem po pregledu: »Kok pa mislite, da bo to prišlo?«

Mi je k v kakšnem mafijskem filmu napisal cifro na listek in mi ga dal v roke. Dejmo rečt, da je sam mal manjkalo, da me ni kap, ko sem zagledala številko. Res se mi ne sanja, kako pridet do tega keša.

Dva gira do Peruja

In pol sem tuhtala opcije. Okej, doma so te vsi odfukali, ker te majo pun kurac. Lahk si sposodiš od Albancev, sam bojo ornk obresti. Če ne bojo, pa tud novih zob ne bo več.

Lahk grem narest dva gira do Peruja z robo, pa mam za dvojne zobe. Sam jaz ne bi sedela.

Lahk pa si tud najdem enga starca s povešenimi jajci in ga zmanipuliram. Sam kaj mi bo to, če pa mam deset let mlajšga lepotana.

V kurcu sem. In pol sem dobila idejo, da bom na družbenih omrežjih začela zbirat keš. Če lahk Zala Đurić dobi za poezijo, bom pa jaz tud za zobe. Sam kako?

Fun fact: jaz pa Slavoj Žižek mava isto zobarco. Pa ji en dan rečem: »Kako je pa on tih kle na temu stolu?« Pa mi reče: »Isto k ti. Sam zzzzzzzzzzzzzzzz se sliš.«

NAROČI SE
#zdravstvo #sociala
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke