Kulumne
#soseska #odnosi #lifestyle #sociala
Slovo od kafane: Konc našga okoliša zarad enga vila bloka
Logo 06.03.2023 / 06.05

V petek poslovilc. Itak, da pridejo vsi. Nazdravili bomo na najboljšo kafano za Bežigradom in kej pojedli. Plesali, se smejali.

V tej kafani srečaš od pisateljev do dohatrjev do ne vem koga. Majda Sepe je prihajala za šank, sedela sama in si spila eno vecchio.

Pa smo tam, kjer ni muh. Naša kafana se zapre v petek. Oziroma, v petek je poslovilc. Vam se mogoče zdi to smešno, da mi zganjamo tak halo zarad tega, sam če je bla kafana 25 let, ni lahka. Pred blokom lokal, k je bil del Mercatorja in kjer smo vsi domači. Jaz se pridem tja dret: “Takoj mi ti električar pomagi! Fuknilo ven varovalke, vse je šlo v kurac!” Lokal z najboljšim vrtom na našmu koncu. Kamor hodijo dopoldan učiteljce iz bližnje šole in penziči iz doma ostarelih. Lokal, iz kerga sem letela fulkrat ven. Lokal, v kermu sem spoznala bivšga tipa. Lokal kamor lahk prideš, pa rečeš, da ti je zmanjkalo keša, pa da boš drug dan prinesel. Lokal, kjer se šahira do fula. Lokal, v kermu zvem največ od penzičev za šankom. Lokal, kjer ti da sin od šefa za jest v tupperwaru. In lokal, kjer me šefe ne streže. Pol pa varke izigravam, če slučajno on dela, pa nafukam prej sina, da mi da pet pirov pred nos. 

Sam me ma rad

Šefe me ne streže zato, k sem enkrat uletela koma, pa je reku, da mam že zadost, pol sem pa pol ure hodila za njim: “Ne me strežt več. Ne me strežt več.” Dokler se mu ni odfukalo, pa je rekel: “Prov. Od mene ne dobiš več.”

In je tko ostalo. Ne da me nima rad, seveda me ma, sam princip je princip. Sej on pride sam še enkrat na teden, tko da ni panike. Včer mi je celo dal pivo. Mogoče je prebral knjigo, pa sem se še njemu zasmilila.

In tko sedimo zdej vsi v kafani in se sprašujemo, kam bomo pa zdej hodili. Nazadnje, ko mi šefe ni stregel, sem se glih z urednikom za knjigo dobila. In midva dalje v en drug lokal. Kjer sem pol ob enajstih zvečer skor po pički dobila. Blokovska naselja so zajebana. In kam nej zdej mi hodimo? Kje bom poslušala šahiste, kako skor pornič furajo med igro: ”Evo, sad ču da ti ga uvalim.”

Zdej smo zgubljeni

Kreganje in smeh. Vsega smo imeli. In kje nej zdej najdem kafano, kjer se bo en penzič drl, ko me vidi: “Kje si, Sophia Loren?” Mi pa vsi v smeh. Jaz pa njih drkam, če zgubijo v šahu. Še šah so me naučili igrat.

In zdej smo izgubljeni. Kam it?

Jaz ne štekam, da hočjo zapret tak lokal, kjer je prometa ful. Sam lej, vila blok je bolj pomemben. Vsi, k sem jih privlekla sem, res različni ljudje, vsi so rekli, da je top energija.

Par dni nazaj je bil Matjaž Odlazek kle. To je model, k mi je sestavljal maile v word za knjigo. Prvič sva se vidla. Zajebant na ful. Pameten, uspešen podjetnik. Njegov sin spreminja spol. Zdej je punca. Pa kaže kelnarju na telefonu: ”Poglej, to je zdej moja hči.” Un je sam gledal. Mi je pa drug dan rekel, da kok top je ta Matjaž.

V tej kafani srečaš vsakega. Od pisateljev do dohatrjev do ne vem koga. Majda Sepe je vsako dopoldne prihajala za šank, sedela sama in si spila eno vecchio. 

Pridejo itak vsi

Res ne vem, kaj se dogaja, da se vse Mercatorje ukinja pa še lokale zraven njih. Sam kle bojo ukinli del okoliša in velik lepih zgodb. Čudno mi je, da se ne bomo več videvali. Čudno mi je, da se ne bom več mogla pridet dret: “Ej, poplavo mam doma! Vsi pomagat!”

In tko mamo v petek poslovilca. Pridejo itak vsi. Nazdravili bomo na najboljšo kafano za Bežigradom in kej pojedli. Plesali in se smejali.

Sam upam, da ne srečam bivšga, ker pridem z jebačem. 

NAROČI SE
#soseska #odnosi #lifestyle #sociala
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke