Kulumne
#kapitalizem #sociala
Socialna slika v Sloveniji 1. maja 2023
Logo 03.05.2023 / 06.10

Kapital oz. delodajalci lahko delajo z zaposlenimi tako rekoč vse. In to ne več samo z delavci, ampak tudi z visoko izobraženimi.

Prvi maj je tisti praznik, ko vsaj enkrat na leto vsaj malo več govorimo o položaju in pravicah delavcev oz. zaposlenih.
Fotografija: Marko Crnkovič

Prvi maj je tisti praznik, ko vsaj enkrat na leto vsaj malo več govorimo o položaju in pravicah delavcev oz. zaposlenih. O tem, kako in zakaj so nekatere pravice delavcev in zaposlenih nasploh danes že kronično kršene. O tem, kako lahko v naši državi kapital oz. delodajalci delajo z delavci oz. zaposlenimi tako rekoč vse — tudi tisto, kar je z zakoni eksplicitno prepovedano – in se jim zaradi tega ne zgodi nič. O tem, kako v naši navdušujoče uspešni, razviti in najboljši državi vedno več delavcev in zaposlenih, ki oddelajo vse svoje mesečne ure dela in še več, ne more preživeti s plačami, za katere delodajalci trdijo, da so previsoke in da ogrožajo podjetja. O tem, kakšna revščina je med zaposlenimi. Za katero mi je Anita Ogulin pred meseci povedala, da tako slabo še ni bilo. Visoka inflacija situacijo dnevno samo še poslabšuje.

Pravice in privilegiji kapitala

NAROČI SE
#kapitalizem #sociala
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke