Kulumne
#ZDA #orožje #abortus #splav
Splaviti ne smeš, streljaš lahko
Logo 29.05.2022 / 06.10

Sprenevedava, dvolična, nedosledna politika ZDA ščiti nerojene otroke, ne ukrene pa nič glede orožja za varnost že rojenih.

"Sprenevedava, dvolična, nedosledna politika torej ženskam omejuje prosto odločanje o številu otrok, po drugi strani pa ne ukrene nič glede omejevanje zasebnega oboroževanja, da bi za že rojene otroke zagotovila zadostno stopnjo varnosti."

V tem tednu smo spet lahko ugotavljali, kako dvolična, sprenevedava in nedosledna je politika v ZDA. Čeprav so pravico do splava uzakonili po vsej državi že pred skoraj pol stoletja, je v sredo guverner Oklahome podpisal zakon, po katerem je splav prepovedan tako rekoč od spočetja naprej. Z izjemo ogrožanja materinega življenja ali če je spočetje posledica posilstva ali incesta. S tem je ta zvezna država v imenu pravice spočetega bitja do rojstva dobila najbolj restriktiven zakon o prostovoljni prekinitvi nosečnosti v ZDA.

Konservativna Amerika je povozila svobodno odločanje ženske o svojem telesu in s tem o številu otrok. Žensko je spremenila v reproduktivno napravo. “Prebivalcem Oklahome sem obljubil, da bom kot guverner podpisal vsak zakon za življenje, ki bo prišel na mojo mizo, in danes ponosno izpolnjujem to obljubo,” je dejal republikanski guverner.

NAROČI SE
#ZDA #orožje #abortus #splav
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke