Kulumne
#lifestyle #papež #knjige
Spolno življenje papežev me je zelo utrudilo
Logo 20.01.2020 / 16.31

Pripravljam se na izdajo že napisane knjige. Bil bi že čas, da se neham ukvarjati z erotiko. Ampak ne morem iz svoje kože.

»V Rimu sva bila z možem na poročnem potovanju, seveda tudi v Vatikanu in v baziliki sv. Petra.«

Danes sem vrnila cel kup knjig. Bila sem odločena, da si izposodim kaj boljšega.
Nadstropju s knjižničarji, ki bi naj svetovali in priporočali knjige, sem se izognila. Ker sem ponavadi razočarana. Pohod sem nadaljevala v pritličju. Želela sem si izposoditi kakšno monografijo francoskega fotografa Frédérica Fontenoya. Zelo ekstremen erotični fotograf. Rad slika debele ženske v izjemnih pozah. Verjetno velja za spornega. Uslužbenka je pregledala tri kataloge pod črko F, a ga ni našla. Drugi hudomušnež, ki mi je tudi prišel na misel je bil Čeh Jan Saudek. Od njega je našla eno fotografijo. Ne preveč izjemno. Skratka, obrisala sem se pod nosom, ker tudi tu ni nobene erotike.
Na koncu sem se ustavila na biografijah. V roke mi je prišla zanimiva knjiga avtorja Nigela Cawthorna Spolno življenje papežev. No, če ni nič drugega, bom vsaj tu morda našla kaj erotike. In sem se zapodila vanjo.

Ta silna energija

Prvi, ki me je presenetil, je bil začetnik. Peter. Imel je ženo in otroke. Nad glavo mi je ves čas mahala zastavica z vprašajem in druga z napisom »celibat«. Tega takrat še ni bilo. Jezus v apokrifnem Evangeliju po Tomažu pravi: 

»Ko brez sramu odložite oblačila kot majhni otročiči, ko dva postaneta eno, ko se moški in ženska združita v eno telo, tedaj boste vstopili v kraljestvo.«

Navsezadnje je bil tudi Jezus poročen z Marijo Magdaleno. In čeprav se glede tega ne strinjajo vsi, sama verjamem, da je hodil po kraljestvu. 
Prva kristjana, ki sta prišla v Rim, sta bila Peter in Pavel. Kot sem že povedala, je Peter imel ženo in otroke, medtem ko se je Pavel bolj nagibal k celibatu. Petru je bilo usojeno, da bo na skali zgradil največjo cerkev. Bazilika sv. Petra.
V Rimu sva bila z možem na poročnem potovanju, seveda tudi v Vatikanu in v baziliki sv. Petra. Res je mogočna. Notranjost je okrašena z najlepšim marmorjem, zlatom in freskami. Spominjam se, da me je obšla slabost zaradi silne energije, ko sem hodila po ladjah.

Nehala bom

Odpustki so odlična pogruntavščina. Če grešiš, se lahko odkupiš z odpustki. Moliš in plačaš, pa ti bo oproščeno. To je bistvena razlika med katoliško in drugimi veroizpovedmi, tudi evangeličansko in pravoslavno in islamom, kjer odpustkov ne delijo. Nihče nima direktne veze z bogom. 
Spolno življenje je bilo polno razvratov, incestov, umorov. Preveč zame. Takih perverznosti ne maram, ker me niti malo ne vznemirjajo. Tako da o tej knjigi ne bi več razpravljala. Me je zelo utrudila. 
Sama imam velik greh. Naglavnega. Trenutno sem v stanju, ko bolj malo ustvarjam. Pripravljam se na izdajo nove knjige, ki je že napisana. Je zelo erotična. Za moja leta bi že bil čas, da se neham s tem ukvarjati. Ampak ne morem iz svoje kože. 
Drugi greh je, da kadim. Danes sem se v kafiču odločila, da bom nehala. Pa da vidimo.

NAROČI SE
#lifestyle #papež #knjige
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke