Kulumne
#lifestyle #družbena omrežja
Te kurbarije te čist not zvlečejo. Od 2009 na FB, pa še ni konca …
Logo 18.12.2023 / 06.05

Vzemte mi zdej net. Pa kr celo elektriko. Puste mi sam svečo. Kaj bi hotla ta prvo stvar? Celo knjižnico knjig zraven sebe.

Virtualna influencerka Sara Sever Fox v bistvu sprašuje avtorico: "Kako pa ti preživljaš svoje nedelje?"

Modeli na družbenih omrežjih so tud svojga keša vredni. Recimo FB. Vsako neumnost kliknejo. In pol si poln kr enih sporočil, da “veš kdo je fabrizio” ali “v tem filmu si bil”. Pa jebo te film. V svojmu sem vsak dan. Ko bom zares, bojo pa itak vsi izvedli.

Pol se najdejo trije pametnjakoviči, k morjo vsako leto znova opozorit, da kaj to klikajo, da oni edini vejo, da to ni za klikat. Pa čeprov se že dva dni vsi zgražamo nad takimi. No, sej se ne zgražamo, si pa mislimo, da so butli. Mislim, morš bit pa resna budala, da veš, da nisi nikol posnela filma, ne porniča ne ništa, da greš uno odpirat: “Čak, kje sem že igral?”

Itak smo vsi butli

Ampak kaj bi brez teh hudičevih družbenih omrežij? Itak smo vsi butli v bistvu, sam da ne vemo, kaj klikat. Preštudirajte, kok časa na dan porabite za bit okol na netu. Jaz nočem niti štet. S frendi pa vzun ne jebem. To sam doma delam. Skoz sam FB pa YouTube. In tist, k prodajam buče naokol, da odkar pišem, ne berem. Sej res ne. Ma ne zarad razlogov v glavi. Vzemte mi zdej net. Pa kr celo elektriko. Puste mi sam svečo. Kaj bi hotla ta prvo stvar? Celo knjižnico knjig zraven sebe. Ker te kurbarije te čist notr zvlečejo. Pizda, od 2009 sem na FB, pa še ni konca.

Farmville

Se spomnim časov, ko sva z enim bivšim uletavala do mene domov. Sam en komp sem mela, on pa je mogu nujno Farmville pognojit. Ma kakšna farma, jaz mam zdej idejo za blog. Marš dol s kompa! Pizda, a je virtualna njiva bolj pomembna k moje pisanje? Svet šel v kurac čist.

Prej sem brala, da mamo eno Saro influencerko. Top shit sledilcev, sam jo je nardila umetna inteligenca. In kaj zdej to pomen? Da je narisana? Da zares šeta med nami? Sta se dva robota doldala, pa je ona ven prišla? Če jaz še kej štekam …

Taylor Swift

Moja 96-letna nona bi prej štekala umetno inteligenco k jaz. Sej mi je zanč reku fotr, ko me je un mulc nategnil, da je krimič. Še moja nona je znala rečt roparjema, k sta ji vlomila in se delala krimiča, da najprej naj pokažeta izkaznice. Ja, dobr no, eni smo pač mal bolj zmedeni. In taki ta zmedeni pridemo iz žurov ponoč domov in spet internet pa muska do fula. In ob petih zjutri ob jointu buliš v luft in tvoj mozak premore sam to: “Zakaj je Taylor Swift tok popularna?”

Ker res. Zakaj?

NAROČI SE
#lifestyle #družbena omrežja
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke