Kolofon
#internet #branje #Fokuspokus
Top Ten + 1 najbolj branih tekstov aprila 2020 na Fokuspokusu
Logo 01.05.2020 / 06.05

COVID-19: Vesna V. Godina, Vodeb, Vodeb, Crnkovič, Crnkovič, Vodeb, Crnkovič, Ališič, Crnkovič, Crnkovič, Vesna V. Godina.

»Ko se bomo čez leta spominjali korona virusa, nam bo vse jasno. Zadeve bomo posplošili in poenostavili. Nezanesljivost našega spomina, naš zaveznik.«

Ko se bomo čez leta spominjali korona virusa — oziroma dogodkov, ki so sovpadali s to pandemijo, nam bo vse jasno. Zadeve bomo posplošili in poenostavili. Nezanesljivost našega spomina, naš zaveznik. Zamenjava vlade, karantena, gridlock gospodarskega, javnega, kulturnega, družabnega življenja, šola na daljavo. Zoom in Twitter. Maske in droži. Domovi starejših občanov in prehajanje med občinami. Pahor in Janša.
Mnogi problemi, ki so se nam zdeli usodni, in fenomeni, ki smo jih nehote živeli, bodo pozabljeni, če se nam že ne bodo zdeli smešni. Tako nastaja nostalgija.
Vendar se ni dogajalo samo to. Še marsikaj se je dogajalo. Zato si še enkrat preberite teh deset plus enega od najbolj branih aprilskih tekstov na Fokuspokusu.


1. Vesna V. Godina (29.4.2020): Kako bo Janša rešil svojo kožo.

Po aferi z zaščitno opremo tudi najbolj politično slepim postaja jasno, zakaj je Janša rabil Počivalška, Pivčevo, Tonina.

2. Roman Vodeb (17.4.2020): Dobri vedeževalki se vidi iz dlani, da je imela v rokah že veliko penisov.

Kako je mogoče, da pacienti, ki bi morali biti na antipsihotikih ali na zaprtem oddelku v Polju, gostujejo na televiziji?

3. Roman Vodeb (3.4.2020): Zakaj se ženska počuti utesnjeno v karanteni? Primer Damjane Bakarič.

Vzgoja hčerk je ponavadi koncipirana kot strategija preprečevanja dostopa do penisa. V bistvu nekakšna seksualna karantena.

4. Marko Crnkovič (25.4.2020): Počivalšek, Peterle, Podobnik so hoteli samo pomagati. Res. Ne verjamete?

Mislite, da je poslovanje po domače med pandemijo izprijeno? Kaj pa naj bi zdaj bilo drugače? Je kdo zato umrl? Nasprotno!

5. Marko Crnkovič (9.4.2020): TV Slovenija prenašala Janšo 6 minut in 10 sekund. Too much!

Kdo bo zbrano in z zanimanjem sledil litanijam predsednika vlade, ki že tako ali tako ni telegeničen in poslušljiv govorec?

6. Roman Vodeb (11.4.2020): Nasvet predojdipalcem v času korona virusa: Prava jeba šele pride!

Razvajeni, razpuščeni anarhisti nam včasih delajo uslugo, ker družbo revolucionirajo. A covid-19 ni čas za neubogljivost.

7. Marko Crnkovič (7.4.2020): Kako sem preživel požar in spoznal, da se odvajam človeške bližine.

Včeraj je bil neverjeten in nevaren dan. Dan, ko nisem mogel — pa tudi smel ne — ostati doma. Hudič je skoraj imel mlade.

8. Miran Ališič (8.4.2020): Švicarska pomlad brez Janeza in Viktorja.

Švica: izredne razmere, normalno življenje. Slovenija: brez izrednih razmer, vendar z občutkom, da nas nekdo prevzgaja.

9. Marko Crnkovič (14.4.2020): Bog varuj Slovenijo, Janša pa nas ateiste.

Kriptokatolik? Morda res. Tako kot je predsednik vlade potihoma socialni liberalec, tudi ni zelo naglas nacionalističen.

10. Marko Crnkovič (13.4.2020): Fenomen Čeferin: S kom bi šele on delal selfije na Instagramu!

Njegova nenadna politična zanimivost ali celo uporabnost je posledica tega, da je vse skupaj tabloiden, manipulativen trash.

11. Vesna V. Godina (16.4.2020): Radi imamo »po domače«. Ker Slovenija tako najbolje funkcionira.

Pa ne samo, ker poslušamo »domačo« glasbo. Jemo »domačo« hrano. Kupujemo »domače«. Pri vsem »po domače«. Tudi pri koroni.
NAROČI SE
#internet #branje #Fokuspokus
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke