sti čas
Urška who? Od povodnega moža al kaj? Aja, una z rdečimi čevlji …
Logo 27.06.2022 / 06.10

Men je nepomembna, tko kot vsi v parlamentu. Obična ženska. Nothing special. In mi je čist vseen, kere pete nosi in koga fuka.

"Opazila pa sem tud Masayah. Ker mi je komad Ni panike top. In ker sem šla takoj rihtat, da greva medve skup na džojnt."

In sem šla mal pogledat, kaj je sploh zakuhala. V bistvu je zajebala protokol. In se šla divo na rdeči preprogi. Pa nej. Sto ljudi, sto čudi. Ko da smo vsi perfektni. Mogla bom pisat sestrični Alji Brglez, če je bil res tak zajeb. To je una, k jo skoz šuntam, nej da Pahorju moje knjige za prebrat.

Ampak tud če me politika nč ne briga, me skoz neki v to petljajo. Jaz ne volim. Nisem ne leva ne desna. Ta desni so se zdej mal umirili. Prej so me pa dvakrat fuknili v Demokracijo, da preklinjam pa da sem za Družinski zakonik. Al v Domovino al neki. Kdo bi vedel, ker so mi tok nepomembni.

Komu na čast?

Ko pa sem letos napisala, da ne grem volit — ker ne grem nikoli —, so se pa ta levi name spravili. Vse sem slišala. "Gospa naj dvigne rit in gre volit." Komu na čast že? In dalje: "Pobrij se na balin, ker podpiraš fašizem." WTF? Kako lahk enmu, k je v sorodu s Stankom Vukom, k je bil obsojen na Tržaškem procesu, mečeš fašizem naprej?

In to še ni bil konec. Pol se me dali še v Slovenske novice. "Znana kolumnistka javno pove, da ne gre volit". Pa pizda, a ste vi moji starši al kaj? Kdo bo mene v nekaj silil?

Zadnjič je prišel do mene moj dobr frend, da mi zrihta komp. Brat od Dominike Švarc. In jaz ga čist iz firbca vprašam, zakaj sestra ni dala roke Janši. Evo, opet. "A si ti janšistka ratala al kaj?" Pa kako, kurac, če nisem ne leva ne desna?

In tud to še ni blo vse: "Ej, jaz bom pa pri Beletrini knjigo izdala," rečem vsa vesela enmu. "Aja? A ni direktor tam na nekem spisku, da podpira Janšo?"

O, kill me now, resno. Pa kako se vam da? Moje življenje ni politika.

Babe se slinimo

Sam jebat ga, eni pač nimajo svojga življenja. In pol so bolj pomembne rdeče pete. In moje preklinjanje in svašta. Eni tud pravijo, da preveč vidim samo sebe. Ampak stokrat rajš sem tko, kot da bi videla vse druge. Mi reče frend, da se je zredil 30 kil. "Aja? Nč opazila." Mi reče založnik, da je shujšal za osem kil: "Aja? Nč opazila." Prov res ne vidim, ker me ne briga.

Opazim pa seveda 30-letne tipe, k pridejo za blok telovadit, fuknejo mikice dol in pol se babe slinimo, ko jih gledamo s klopc. To je pomembno, ne pa politika. Pa če kdo kadi joint, tud opazim. Pa tud, če se podraži pivo. Opazim sam stvari, k so pomembne za mojo rit. Muzka, filmi, žurke. Bit spet star 16 let. Knjige. To je moj life. Govort o seb, pisat o seb. Ne pa, kdo nosi kakšne čevlje.

Opazila pa sem tud Masayah. Ker mi je komad Ni panike top. In ker sem šla takoj rihtat, da greva medve skup na džojnt. Grem stavit, da njo boli kurac, kdo je lev ali desen ali nč kot jaz. In ziher preklinja. In sto posto je za družinski zakonik. Sam da se ne zagledava v Slovenskih novicah.

NAROČI SE
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke