Kulumne
#radio #lifestyle #glasba
Vem, otroci so lačni pa svašta. Sam tud dobra muzka mora bit na radiu …
Logo 25.12.2023 / 06.05

Z muzko ni heca. Že tipa ne morš met, če posluša Modrijane, teb so pa top Pixies. Frendice bi šle na Gibonnija, jaz pa na Majke.

Sej ne rečem, da so vsi radji slabi. Sam mene moti, ker začnejo vmes govort.
Andrej Petelinšek/Večer

Spet so tisti dnevi, ko je glupa božična muzka po vseh radjih. Zato jaz ne poslušam radia, ker mam doma boljšo muzko. Novice znam pa sama odguglat. Pa Mariah Carey cele dneve, pa Last Christmas

Mi je pa nekdo pred leti omenil spletni Radio Žica. In sem šla poslušat. E, to je pa čist druga pesem. Muzka kot se šika. Ne una že povsod slišana. Nobenga blebetanja vmes. In sem povedala še fotru. Kot se za starega rockerja spodobi, zdaj tud on posluša sam še to.

Zadnjič uletim v en lokal in vidim, da je DJ un z Radia Žica. Njegov ustanovitelj Enes Hodžić. In sem končno spoznala modela, k stoji za vsem tem.

Enes Hodžić na hitr

O Enesu se ne da nč na hitr povedat. Rodil se je v Sarajevu, začel vrtet muzko že v šoli, pol po njihovih radiih, pol je bla pa vojna in tko je prišel leta 1993 v Ljubljano. S polno gajbo vinilk pa z 200 markami v žepu. Kle različne službe. Od Pop TV in Radia Študent pa do Gama MM. V glavnem, po vseh teh štorijah se je deset let nazaj odločil za svoj radio. Za Žico.

Njemu je to življenski projekt. Ker dela s srcem. Sicer si pa sami kej več poglejte na netu. Če vam ni do bedne muzke, je to radio za vas. Lahk pa tud kakšen dinarček prispevate, ker je za vse sam.

Tole sem najdla na netu: “Na vas se obračam z željo, da bi del dohodnine, namenjen za donacije, namenili obstoju in delovanju neprofitnega Zavoda 1Chi, ki deluje v javnem interesu Republike Slovenije in pod katerim delujeta prvi otroški Radio Vrabček ter spletni Radio Žica.” 

Vem, otroci so lačni pa svašta. Sam tud dobra muzka mora bit. Ne sam Radio Aktual pa take. Sej ne rečem, da so vsi radji slabi, sam mene moti, ker začnejo vmes govort.

Joker Out so cool

Ker z muzko ni heca. Že tipa ne morš met, če on slučajno posluša Modrijane, teb so pa Pixies top. Moje frendice bi šle na Gibonnija, jaz pa na Majke. Če mam doma obiske, bog ne dej, da se mi začnejo izmišljevat glasbene želje. Nema ništa. Moj plac, moja muzka. Da ne govorimo, da sem bla tud DJ na Metelkovi. Ta boljš feeling, k vsi plešejo in norijo na tvojo muzko.

Sam zdej eksperimentiram na dvepapolletni nečakinji. Polet sem jo nafukala na Masayah pa na komad Ni panike. Pol se je cele mesce drla po celi Barceloni: “Ni panike!” In zdej čez praznike so spet kle.

Sem jo hotla navlečt na Joker Out, ker se bratu meša, ker je stokrat na dan isti komad. Pa men on: “Ma kakšni Joker out. Dej ji The Cure al pa kej normalnega:”

“Ti ne štekaš. Joker Out so cool.”

In ji dam komad Demoni. Plešem, jo motiviram, pa me je gladko odjebala. Še jaslice od babi so ji ble bolj zanimive. Brat se mi je pa sam hinavsko smejal, uno, tle maš zdej ta Joker out.

Ker z musko res ni hecov. In ne, na Radiu Žica ne boste slišal Joker Out. Al pa ja. Ker Enes je pol presenečenj. In Joker Out niso out. Pa lahk moja nečakinja v plenicah še tok kontrira. 

NAROČI SE
#radio #lifestyle #glasba
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke