Kulumne
#lifestyle #televizija
Že 17 dni brez televizije. In čudo božje — nč mi ne manjka.
Logo 25.03.2024 / 06.05

Enkrat sem šla na morje, kjer ni blo elektrike. Tri tedne brez vsega. Telefona, neta, TV. Je blo prov okej. Pozabiš na cel svet.

Folk okol mene se je razdelil na dva pola. Na une "svaka ti čast, jaz že sto let nimam televizije", pa na une "pizda, kako ti rata, kje bom pa fuzbal gledal".

Vedno so mi bli čudni ljudje, k nimajo doma televizije. Ker TV mora bit. Pa ne za gledat bedne Tarče in podobno. Glih tok, da je čez dan prižgana, čeprov mam na potih in cel dan muzko. In obvezno zvečer. Ni lepšga zvečer k jest ob kakšni seriji.

In pol nas folk brez televizije prepričuje, da to poneumlja. Ja, me prov zanima. Ena škatla me pa že bo poneumila. Da mi je videt to. 

Ampak škatla mi je zaštrajkala. Una ta črna za TV. En daljinc, drug daljinc, sej ne sledim. V glavnem una ta glavna črna škatla je nehala delat in se posledično lahk obrišem pod nosom za serije na Briu. Kaj zdej narest?

Nč mi ne manjka

In vsi, da nej pokličem T2, da zamenjajo. Okej, bom. Pa se mi ni dal prvi dan poklicat nikamor. Ne tretji. Ne sedmi. In dans dojamem, da sem že sedemnajst dni brez. In čudo božje — nč mi ne manjka. Sploh ne pogrešam.

Kako je to možno, mi ni jasno. Se kr navadiš. Ljudje sam mislimo, da brez nečesa ne mormo živet, dokler nam tega res ne vzamejo. Jasno, da bom en dan poklicala T2, ampak očitno se mi nikamor ne mudi. Jem pa zvečer ob kakšnemu dokumentarcu na kompu.

Folk okol mene se je razdelil na dva pola. Na une “svaka ti čast, jaz že sto let nimam televizije”, pa na une “pizda, kako ti rata, kje bom pa fuzbal gledal”. Ne vem. Jaz sem TV fanatik, pa mi ratuje. Pa ne zanalašč, ampak iz čiste lenobe.

Real life je real life

Presenetila sem samo sebe. Itak bo en dan uletela kriza, pa bom še prosila T2, nej pridejo čimprej to jebo zrihtat. In ker me zvečer nobena serija ne zmoti, tud več napišem. Vse je za kej dobr.

Sam če bi se držala te logike, pol še tri mesece ne bi mela TV-ja, ker takrat mam deadline za knjigo. Sej sama ne vem, kaj mi je boljš. Sam ne mi vzet interneta pa muzke. Takrat bi se mi pa res odfukalo. Brez tega bi bla pečena.

Neki let nazaj sem šla nekam na morje, kjer ni blo elektrike. Bla sem tri tedne brez vsega. Brez telefona, brez neta, brez televizije. In je blo prov okej. Pozabiš na cel svet. Ampak morje je morje, real life je pa real life.

Pa vi, kok dolg bi zdržali brez televizije? In še hujš: če bi vam net pobrali?

NAROČI SE
#lifestyle #televizija
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke