Kulumne
#golob #vlada
60 dni še ne bom nič rekla o tej vladi
Logo 19.06.2022 / 06.10

Resno me skrbi za prihodnost. Ampak bom vseeno počakala, da vidim, ali se bo Titanik Slovenija obrnil v pravo, varno smer.

"Odločila sem se, da bom dala vladi prvih 60 dni mir. Čeprav je njen predsednik ob prevzemu funkcije povedal, da se zaveda, da nimajo 100 dni časa, da začnejo 'polnokrvno' delovati.« — [

Jaz jim dam udobna dva meseca. Četudi so me najprej šokirali s širitvijo ministrstev, s tem pa tudi državnega aparata, ki je po moji oceni preobsežen. In predrag za tako majhno gospodarstvo, ki ga mora bolj ali manj v celoti vzdrževati. Od gospodarstvenika, ki se je znašel na čelu vlade, bi prej pričakovala krčenje, vitko ekipo in hkrati dvig učinkovitosti. Ne pa več ministrstev. Lahko bi ravnal v skladu z načrtovano možnostjo krajšanja delovnika na štiri dni — kjer je to seveda mogoče — in hkratnim dvigom storilnosti, ki bi zaradi zadovoljstva in motiviranosti zaposlenih presegla učinkovitost petdnevnega delovnika. Če bi nam sporočil, skratka, da bo ministrstva skrčil s prejšnjih 17 na 15 in s to ekipo opravil še več — in na več področjih —, bi ga državljani gotovo nagradili s pritrjevanjem in še večjo podporo.

Energenti in NIJZ

NAROČI SE
#golob #vlada
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke