Kulumne
#prostitutke #sodba #Janša
Aleluja, Janša spet enkrat obsojen!
Logo 25.05.2022 / 06.10

Janši privoščim, da je fasal tri mesece pogojno. Upam, da Matozu ne bo uspelo z zahtevo za varstvo zakonitosti. Držim pesti.

"Zdaj pa res dovolj o Janši. Vsaj za nekaj časa. Dajmo se delati, kot da ga ni."

Je pa pomirjujoča misel, da je spet enkrat obsojen.

Sodbi skratka aplavdiram, ker mislim, da je Janša dezinhibiran primitivec in da si kot politik ne bi smel privoščiti takih označevalcev. Že vodja opozicije ne sme biti dezinhibiran primitivec, predsednik vlade pa še tem manj. Kakšna država pa smo, če vodja opozicije novinarki in urednici javno reče, da sta prostitutki — ki da se kurbata za nekdanjega predsednika države — komunista, kaj takega! —, nakar postane še predsednik vlade?!

Najbolj notorični tvit

V tem najbolj notoričnem tvitu v zgodovini slovenskega udejstvovanja na družbenih omrežjih je povzeto vse. Cela Slovenija. Leva in desna.

V tem tvitu je najprej nacionalna televizija, ki informativno ni vedno na nivoju, vendar je gluha za kritike. Sliši samo tiste kritike, v katerih jo primerjajo s kuplerajem. In v tem tvitu so tudi mediji nasploh, ki jim je dezinhibirani primitivec šel jasnovidno na živce že takrat, ko to še niti ni bil. Ker so vedeli, da jim bo nekega dne napovedal all-out vojno do zadnjega moža.
​{embed_info_box}202754{/embed_info_box}

V tem tvitu je aktivistična in kao ozaveščena novinarka, ki je naredila za lase privlečen prispevek (12:42–15:32). V tem tvitu je urednica (dnevnoinformativnih oddaj), ki je spustila ta prispevek skozi. In v tem tvitu je nekdanji predsednik države, ki mu je dezinhibirani primitivec od nekdaj pripisoval, da iz ozadja vsemogočno komandira medije. V tem tvitu so strici iz ozadja in kurbe iz ospredja, kot jih vidijo — in ki jih vidijo — desničarji.

Kvintesenca

V tem tvitu je kvintesenca dezinhibirančevih predstav o gordijskem vozlu politike in medijev, ki ga lahko samo on preseka z grdim govorjenjem in ljudem odpre oči, da bodo naslednjič volili zanj.

V tem tvitu sta opravičljivost in dopustnost grdega govorjenja kot argumenta resnice in poštenosti govorca. Človek je pošten in govori resnico, če je dezinhibiran primitivec in če govori o nekom, za katerega itak vsi vemo, da ni pošten in da laže.

Naprej. Taista ozmerjana urednica je postala poslanka. Tudi to je prezentno in prescientno v tem tvitu. In nenazadnje, v tem tvitu je tudi prav gnusna perverzija. Nekdanji in bodoči premier ji je nekoč rekel prostitutka, zdaj pa vsi kokodakajo, da ne more biti legitimna poslanka, ker je prostitutka. Noro …

Skoraj bi pozabil (tako kot so pozabili vsi drugi): v tem tvitu je tudi tej novinarki in tej urednici nadrejena odgovorna urednica, ki je ravno tako spustila ta prispevek skozi in ki je bila pozneje odstavljena — ne zaradi tega —, po sovražnem prevzemu RTV pa po transmisiji dezinhibiranega primitivca (zdaj že/še predsednika vlade) spet reinštalirana na to mesto v funkciji kao rešiteljice novinarstva na TVS.
​{embed_info_box}202753{/embed_info_box}

Kot da ga ni

V tem tvitu je tudi katastrofalna kultura govora. V tem tvitu je prepričanje, da lahko vodja opozicije na družbenem omrežju govoriči, kar hoče — vključno z dezinhibiranimi primitivizmi —, ker da je to njegova edina možnost, da eksercira svojo svobodo govora. Ker so tako imenovani tranzicijski, mainstream mediji tako pristranski, da se za njegove pozitivne, afirmativne izjave ne zmenijo. Samo grde besede slišijo.

V tem tvitu je tudi to, česar ni: da populistično dezinhibirana desnica nikoli ne zna povedati ničesar prijaznega, kaj šele pametnega ali celo resničnega.

Zato da je ne samo logično, ampak že kar dovoljeno in opravičljivo, da premier — ki zdaj hvala bogu sitno broji —, serje po Twitterju in nemile mu osebe označuje s prostitutkami in zvodniki, opankarji in zombiji, trenirkarji in piškotkarji.

Zdaj pa res dovolj o Janši. Vsaj za nekaj časa. Dajmo se delati, kot da ga ni.

NAROČI SE
#prostitutke #sodba #Janša
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke