Novice
#desnica #mediji #korona virus
Korona koalicija in industrija panike: Virus kot božja kazen za levičarje
Logo 24.02.2020 / 20.37

Slovenija ni (in ne more biti) sanitarno 100% izolirana pred COVID-19. Je pa lahko 100% izolirana mentalno. Pred pametjo.

Shot with NOMO 120 SG.

Ali je mogoče, da je desničarstvo v bistvu medicinski ali vsaj javnozdravstveni fenomen? Očitno res. No, včasih sem mislil, da gre za rabies. Se pardoniram: kriv je korona virus.
Zaradi korona virusa so najbolj zaskrbljeni tisti, ki so že doslej imeli najbolj negativno mnenje o vladi Marjana Šarca in najbolj pozitivno mnenje o morebitni vladi Janeza Janše.
Tako smo dobili korona koalicijo. Zdravo koalicijo. Cepljeno proti zdravi pameti.
Nejevernim Tomažem, ki morda mislijo, da insinuiram, ponujam jagodni izbor primerov na družbenih omrežjih in družbenim omrežjem podobnim mainstream medijih. Industrija politične in preventivne panike dela na polno.

Nekaj primerov

Kot nekoč HIV

Korona virus je kot naročen padel v obdobje odhajanja stare vlade in sestavljanja nove. Zato desničarji to pandemijo izkoriščajo za simboliko božjega prsta, ki žuga levi politični nomenklaturi od Šarca do Šabedra in izrojeni, tujkom na milost in nemilost prepuščeni Sloveniji nasploh. Nekako tako, kot so krščanski fundamentalisti in drugi puritanci v 80. letih razglašali HIV virus in aids za simbolično kazen za dekadenten, promiskuiteten lifestyle homoseksualcev.
S korona virusom je seveda mogoče še tem bolj manipulirati, ker se z njim lahko okuži kdorkoli — pa če živi še tako bogaboječe. Človeku še seksati ni treba, da se okuži s korona virusom. Okuži se lahko celo tisti, ki sicer seksa za razplod. Kako krivično!
Zlasti zanimivo pri tem je, da so na čelu te industrije panike prav tisti, ki so sicer najbolj (upravičeno) proti državi varuški, ki da nič ne naredi za to, da bi nas obvarovala pred epidemijo.
Država, država, država! Vse bi morala postoriti država! Zakaj? Saj imamo NIJZ! Ne rabimo Šabedra za to, da nas obvaruje pred epidemijo. Pa kaj spodbudnega pove.

Virus nezaupanja

Nekaj sicer je na tem. Tako je recimo včeraj Zdravniška zbornica na MZ in NIJZ naslovila vprašanja povezana s širitvijo COVID-19 virusa in zaščitnimi ukrepi.
Dejstvo je, da interpelirani organi oz. institucije slabo komunicirajo. Da (vsi) zdravniki ne vedo, pri čem so, je neprimeren in neučinkovit krizni menedžment. Toda po mojem ne gre toliko za to, da res ne bi bilo nič narejenega, temveč bolj za nespretno kontriranje kot protiutež za pomirjanje javnosti — češ, bodimo flegma, dajmo ljudstvu zgled, ne kot da se nič ne dogaja, ampak da jim s hladnokrvnostjo pač damo vedeti, da je vse pod kontrolo.
To tako ne gre. Kolesja industrije panike, ki vsako tendenciozno, izmišljeno ali celo kretensko informacijo multiplicira v neskončnost, ne moreš zaustaviti. Ker po defaultu podzavestnega prestrahu pač nehote in nevede targetira prav tiste naslovnike, ki uradnim informacijam ne verjamejo za nič na svetu. Ker jih je že zdavnaj razžrl virus nezaupanja.

NAROČI SE
#desnica #mediji #korona virus
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke