Rubrike
#portret #profil #intervju #obrazi
Literatura in lajf Tereze Vuk (1.): “Jaz imeti kolumna. Dejstvo.” — [Obrazi]
Logo 07.03.2023 / 06.10

Ima ful fanov, ker odprta knjiga. Patetično bi rekel — kar pa seveda ne bi pasalo v kontekst —, da dušo in srce nosi na dlani.

Uradni portret Tereze Vuk za promocijske potrebe založbe Beletrina. Volnena kapa s kunčjim cofkom in umetnimi lasmi je zdaj njen trademark.
Fotografija: Mankica Kranjec/Beletrina

Opomba: Celoten tekst je bil prvotno objavljen v tiskani izdaji in ​na spletni strani Večera V Soboto v soboto, 4. marca 2023, pod naslovom Lajf in literatura Tereze Vuk: “Men je fajn bit munjena”. Obrazi so mesečna serija profilov in portretov sodobnikov Marka Crnkoviča. Ponatisnjena vsebina je razrezana, premontirana in editirana.

Še sreča, da premore smisel za ironijo in cinizem. In še sreča, da ne more skriti, za kakšno samovšečno samodestruktivno frajerko se ima.
Fotografija: Marko Crnkovič

Moja kolumnistka je zdaj res to, za kar se je sama že dolgo imela: literarna zvezda. Nekoč na literarni alter sceni, zdaj pa že počasi v mainstreamu. Marsikdo bi rekel, da je slab zgled. Ampak ravno zato ima veliko fanic. Ker si upa narediti in napisati — in živeti — to, česar si one same ne. Zato opozorilo: lajf in literatura nista isto. Vprašajte Terezo Vuk.

NAROČI SE
#portret #profil #intervju #obrazi
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke