Kulumne
#hujskanje #orožje #janša go home
Največja grožnja tej državi je seveda Janez Janša sam
Logo 24.10.2023 / 06.10

O čem ta bedak govori? Pred kom se moramo braniti? Koga je treba ustreliti? Teroriste? Katere pa? Hamasovce? Teo Jarc? Jenulla?

Ne bo navala na orožne liste. To je bila provokacija. Taktika mirnodobne desničarske vojaške hunte. Za histerizacijo javnosti in polarizacijo državljanov. Mobilizacijski afrodiziak za vojaško nedojebane obramboslovce.

Da si Janša veliko upa, že vemo. Pred petimi meseci, ko je Golobova vlada skenslala njegov dan spomina na žrtve komunističnega nasilja, je morbidno in zlohotno fantaziral o državljanski vojni. Ampak to še ni bilo nič v primerjavi s tem zdaj.

S pozivom (civilistom), naj se začnejo oboroževati — “legalno”, kakopak, ker zakone pa ipak spoštujemo, a ne —, je naredil še korak naprej. Presegel je vse meje. Tudi tisto zadnjo, ki ga je še ločevala od steklih psov desnice na X-u in od kolumnistov Nove24TV.

Nezaslišano janšistično hujskaštvo

Triger za to nezaslišano janšistično hujskaštvo je bil shod v podporo Palestini, na katerem je nek neslan provokator vzkliknil: “Alahu akbar!”

Ni pa to bil globlji razlog, da je treba poskrbeti za ozimnico orožja. Janša je namreč v eksplikativnem tekstu dva, tri dni pozneje razložil, da je “pismenim” dandanes “jasno vsaj troje”:

• “da lahko z veliko verjetnostjo pričakujemo zaostrovanje varnostnih razmer”;

• “da sedanja oblastna garnitura niti od daleč ni sposobna pravočasnih ocen, priprav in ukrepanja”; in

• “da je zato vsak upravičen in dolžan za zaščito svoje družine in države storiti vse, kar je v okviru ustavnega reda mogoče”.

Pa pojdimo po vrsti.

Zakletva

Zaostrovanje varnostnih razmer? Seveda. Propagandni aparat desnice že celo večnost širi paniko zaradi zaostrovanja varnostnih razmer. Torej očitek očitno drži. Posilstva, pretepi, napadi, tatvine in ropi, protesti, palestinske zastave, na glavah kefije namesto avb, ženske s hidžabi na ulicah, Alahu akbar, čevapčiči na Prešercu, Žižek v Frankfurtu … — ni da ni. Okrog nas oz. med nami so teroristi, tujci, migranti, kulturni marksisti, paraziti, nevladniki, domači izdajalci, renegati, omalovaževalci osamosvojitve, ponosni nasledniki zločincev, izrojena levica itd.

Sedanja oblastna garnitura da je glede varnostne situacije nesposobna? In to napiše Janša samo nekaj dni po tem, ko Slovenija zaradi razmer na Bližnjem Vzhodu dvigne stopnjo varnostne ogroženosti zaradi terorizma z nizke stopnjo na srednjo?

Če Janša pravi, da je vlada varnostno nesposobna, potem bo že držalo. Itak. Blefer Benedejčič!

Kako bi se torej kdo čudil tretji zapovedi, da je “vsakdo dolžan za zaščito svoje družine in države storiti vse, kar je v okviru ustavnega reda mogoče”?

To me spominja na zadnji stavek zakletve v armiji: “… ne žaleći da za to dam i svoj život!” 

Vsi, ki smo služili vojsko v JLA, se ga še spomnimo. Ampak samo Janša to še vedno resno jemlje.

Direkt v čelo?

Se opravičujem, ampak o čem ta bedak govori? Čemú nam bo orožje? Kdo nam grozi? Pred kom se bomo branili? Pred Hamasom? Pred teroristi? Katerimi pa? In to tukaj? Na teritoriju Republike Slovenije?

In koga je treba ustreliti? (Direkt v čelo ali samo preventivno v nogo?) Migrante? Posiljevalce na ljubljanskem štacjonu? Temnopolte vagabunde na Viču in na Taboru? Simpatizerje s Palestino, ki demonstrirajo proti izraelski retaliaciji na Gazo? Tako imenovane podpornike terorizma, kot jim rečejo desničarji? Poslanca Levice, ki bi priznal Palestino kot državo? Teo Jarc, ki je nekoč Janšo in Hojsa nadrla na Kredarici? Jašo Jenulla? Predsednika Sveta RTV? Na koga (naj) letijo te krogle? Naj švercamo orožje in municijo v Bruselj in London, kjer jih za isto stvar protestira še več?

Resno! Ali se zavedate nesmiselnosti Janševega priporočila? Pred kom bomo z orožjem branili dekleta in žene in starše in otroke? In kako jih bomo branili? Bomo samo sedeli na domačem pragu in čakali, da pridejo, in jim poslali metek v glavo? Ali pa je to poziv prostovoljcem, naj se odpravijo na nov križarski pohod na Jutrovo?

“Aux armes, citoyens! Formez vos bataillons!”

Morda pa ne bo treba prav daleč. Kaj pa, če bi se šli streljat — pardon: se branit — pred porodnišnico, kjer ženske ubijajo nerojene otroke? Ali pa na Metelkovo? Na parado ponosa?

In kje bodo naslednje streljačine? Na RTV? V Državnem zboru? Na Ustavnem sodišču?

Zaradi Janševe marsejske vojaške poskočnice ne pričakujte navala na upravne enote za izdajo orožnega lista. To je bilo mišljeno samo kot provokacija. Tako pač on interpelira vlado na družbenem omrežju. To je samo perfidna, gnusna taktika, kot jo prakticira mirnodobna desničarska vojaška hunta. Ultimativna populistična metoda za histerizacijo javnega mnenja in polarizacijo državljanov. Za sejanje strahu pred namišljenim — zunanjim in notranjim — sovražnikom, pred tujcem. Mobilizacijski afrodiziak za vojaško nedojebane obramboslovce.

Bolj star, bolj nor

Edina prava in najneposrednejša grožnja tej državi je seveda Janez Janša. Tudi če zaradi svojega klica k orožju ne bo tako ali drugače kaznovan, je že dosegel svoje. Nejeverno zgražanje svobodomiselne, svobodoljubne javnosti nad tem, kar je rekel — in kar bog ne daj šele bo rekel —, nam nič ne pomaga.

Janša ne bo nič spreobrnilo. Starejši ko bo, bolj bo tudi nor in militanten. In manj bo imel izgubiti. Saj že zdaj nima česa izgubiti. Če ga niso mogli za dovolj dolgo zapreti zaradi preprodajanja in provizioniranja orožja, ga bodo zaradi reklamiranja in trženja orožja še tem manj. Tudi zaradi sovražnega govora ga ne bodo. Po 297. členu KZ že ne. Za Janšo še ni bil napisan zakon, po katerem bi ga bilo mogoče utišati. In to on sam prekleto dobro ve. Zato pa si vse upa. In si bo vedno več upal. Vladna koalicija pa ga tudi ne bo poskušala zgrda odstraniti, ker ji prav pride, da ima sicer neprijetnega, a neprištevnega nasprotnika.

Res srčno upam, da se ta grozni človek ne bo nikoli več zavihtel na oblast. Prezir je edino, kar si še zasluži.

NAROČI SE
#hujskanje #orožje #janša go home
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke