Kulumne
#tvs #možina
Pokvarjeni Možina prekleto dobro ve, da mu nihče nič noče in ne more
Logo 08.09.2023 / 06.10

Vse si upa. Nihče mu ne bo skrivil lasu. Pa če prekrši vse profesionalne, moralne, kulturne, vedenjske in inteligenčne norme.

Pol Sloveniji se že dva, tri dni krohota voditelju Jožetu Možini, ki je pred tedni gostil pisatelja Ivana Sivca v oddaji Intervju. Temu primerno bo zdaj na vrsti Vinko Gorenak.

Zdaj, ko je generalni direktor Policije postal naš Senad, tako imenovani možje v modrem zagotovo ne bodo več v živo uprizarjali vicev o policajih. Kot je recimo ta, da si iz nekih konspirativno varovanih razlogov drznejo prihajati v javne ustanove in pri vratarjih paberkovati informacije o tam zaposlenih.

Obetam pa si tudi druge izboljšave. Zdaj, ko je predsednik uprave RTV Slovenija postal naš Zvezdan, od njega pričakujem, da ne bo več dovolil, da bi zaposleni in sodelavci TVS nekaznovano smešili same sebe — in institucijo, za katero delajo — z zdravo pametjo skreganimi samopromocijskimi izjavami.

Ah, ta moja naivnost …

Govorice

Pol Sloveniji se namreč že dva, tri dni krohota voditelju Jožetu Možini, ki je pred tedni gostil pisatelja Ivana Sivca v oddaji Intervju.

Gost je med drugim rekel, da je bil nek intervju s predsednikom Kučanom (kdo ve kdaj) na Radiu Slovenija kot “radijska igra”, saj da je vprašanja dobil vnaprej.

So what. Who cares?

Toda pred dnevi, ko so policisti prišli povpraševat o njem na Televizijo, je Možina to Sivčevo izjavo izkoristil za pred Pirkovičevo kamero izrečeno in na TVS publicirano absurdno domnevo, da jih je tja poslal užaljeni Kučan. Ali vsaj — da ne skačem v zaključke —, da je policija sama tako vdana predpredpredpredprejšnjemu predsedniku, da je to naredila na lastno iniciativo.

Ampak pazite še ta udarec! Odkod sploh Možini ta ideja? Kučana je osumil kratko-malo na podlagi tega, da so se “na družbenih omrežjih in med poznavalci” razširile “govorice”, da je poizvedba povezana z zadnjim intervjujem s Sivcem, ki je grdo govoril o Kučanu!

Brezupno neumen? Kje pa!

Ironijo na stran!

Ne predstavljam si, da bi bil človek Možinove baže tako brezupno neumen, da bi resno verjel internetnim trač operaterjem, da mu je Kučan spravil policijo na grbo.

Možina ni tako neumen. Možina je tako pokvarjen. Tako preračunljiv, da se dela, da verjame na besedo anonimni ali magari poimenski spletni drhali, da je bilo to Kučanovo maslo. Tako perfiden, da izkoristi vsako, še tako bolano in normalnemu človeku neprepričljivo priliko za retrospektivno diskreditacijo Kučana in po asociaciji še vseh in vsega, kar diši po levici in prejšnjem režimu in državi.

Obenem pa je Možina tako prebrisan, da prekleto dobro ve, da se mu splača pokasirati par takih posmehljivih tekstov, kot je ta tukaj, in krohotanja na manj temni strani družbenih omrežij. To se mu splača v zameno za to, da se bodo govorice o Kučanovi maščevalnosti — in vsemogočnosti globoke države — razširile še daleč, daleč čez ograje zavetišč za stekle pse desnice in prepričale še par naključnih konjedercev.

Desničarska ekspozitura

Možina pa je tudi tako pokvarjen in prebrisan, da si upa v isti sapi na najbolj butast način skrbeti za samopromocijo — češ, glejte, kako sem pomemben! — in slediti svoji revizionistični agendi, za nameček pa še gristi roko, ki ga hrani.

Možina je kot desničarska ekspozitura na TVS nedotakljiv že leta in leta. Po sovražnem prevzemu RTV je bil bolj favoriziran — čeprav seveda ni bil več edini —, po svobodnjaškem backlashu pa se precej glasneje in pogumneje kot prej zagovarja desničarska stališča. Vedoč, da mu to prav pride za iste položaje in ugodnosti.

Možina ve, da mu na TVS nihče ne bo skrivil lasu, pa če prekrši vse veljavne profesionalne, statutarne, moralne, kulturne, vedenjske in inteligenčne norme. Prej je bil nedotakljiv, ker je kljub občasnemu negodovanju pravovernih (ali profesionalno senzibilnih kot jaz) vzbujal vtis, da je Televizija vendarle pluralna. Kao. Zdaj pa je še tem bolj nedotakljiv, ker so njegovi desničarski somišljeniki vmes razširili famo o totalitarnosti sedanje vlade in domnevnem revanšizmu depolitizirajoče nove metle na RTV.

Zdaj bi šele bil škandal, če bi nogirali Možino (in še koga)!

A dejstvo je, da tako ne bo šlo več naprej.

Epilog

Kučan se je na Možinovo obtožnico nepričakovano — in po mojem tudi po nepotrebnem — odzval z izjavo, v kateri je vse skupaj na fin način zanikal. In pribil, da Možinovega opravičila ne pričakuje, lahko pa da bi se storilec (moj izraz) opravičil gledalcem.

No, prav.

V imenu gledalk in gledalcev Televizije Slovenija Kučanu sporočam, da je tudi nam prav malo mar, ali se nam Jože Možina opraviči za blamago ali ne. Tako kot Kučan namreč tudi mi ne gledamo oddaj, ki jih Možina pripravlja. Niti nismo fani tendencioznih gostov, ki jih vabi v studio in intervjuva. Možina v svoji pokvarjenosti in prebrisanosti stresa fake neumnosti zato, da pritegne pozornost tudi tistih, ki njegovo delo ignoriramo ali celo preziramo.

NAROČI SE
#tvs #možina
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke