Kulumne
#LGBT #desnica #primc
Princ in Primc teme: Pošteni potvarjajo
Logo 26.09.2022 / 06.10

Če v torek ob petih ne boste zig-hajlali pred Državnim zborom, potem vedite, da niste pošten človek, ampak moralna propalica.

"Primc si obeta, da bo na demonstracije prišlo veliko ljudi. Mogoče res. A ne večkrat kot prvič in zadnjič. In vsekakor ne vsak petek — no, vsak torek."
Aleš Primc vabi

Če torej v torek ob petih ne boste zig-hajlali pred Državnim zborom, potem vedite, da niste pošten človek, ampak moralna propalica.

Primc ima bogato zgodovino potvarjanja. Pred dvema mesecema je govoričil in pisaril, da odločba Ustavnega sodišča "zahteva ukinitev zakonske zveze žene in moža". Ali celo, da so ustavni sodniki "že ukinili" zakonsko zvezo žene in moža.

Zgodovina potvarjanja

In to še ni vse. Razlagal je tudi, da "jim" je Ustavno sodišče "ukradlo" tri referendume in "poteptalo" odločitev 1.085.275 volilcev.

Kako je Primc prišel do tega milijona umirajočih med mrliči, ki jih predporodno trpljenje krotoviči? Lepo. Tako, da je seštel glasove tistih — verjetno večinoma enih in istih ljudi —, ki so na treh različnih referendumih (2001, 2012, 2015) glasovali proti Zakonu o družinski zvezi, Družinskemu zakoniku in Zakonu o umetni oploditvi. Res je, da so na teh referendumih v narekovajih zmagali s plus/minus dvotretjinsko večino, vendar pri tem ne gre za več kot 23%, 16% in 26% vseh volilnih upravičencev. Primc se v bistvu sklicuje na manj kot četrtino državljanov.

Pretiravanje in prizanesljivost

S kančkom prizanesljivosti bi temu lahko rekli pretiravanje ali slikovito izražanje. Ampak zakaj bi bili prizanesljivi? Dobro, do Primca kot nepomembnega, a glasnega marginalca bi še lahko bili. Ne vidim pa razloga za prizanesljivost do SDS. Le zakaj? Ker so opozicija? Ker se imajo za zadnji branik demokracije? Ali morda zato, ker slabo prenašajo poraze? Ker nobena bitka, v katero se spustijo ali zapletejo, ni in ne more biti poštena, če oni na koncu popušijo?

Dejstvo je, da Primca kot populističnega moralnega glasnika in arbitra slovenskega konservativizma brez SDS ne bi bilo. Podobno kot Vili Kovačič je Aleš Primc že dvajset let koristni idiot desnice. Glavna opozicijska stranka ga izkoristi, kadar ji pride prav za te ginekološko-demografske zadeve. Če je SDS slučajno na oblasti, pa se mu kot nedavno oddolži s kakšno službo na Uradu za demografijo. Kjer pa Primc ni plesal niti eno samo poletje.

Ideološka diferenciacija

Primc je za desničarski kulturni boj idealen. Teme kot splav, nataliteta, homo in hetero, posvojitve, vzgoja in socializacija otrok, šolski kurikulumi in še kaj, janšistov v bistvu ne zanimajo razen na Twitterju. Priznati je treba, da SDS v praksi — kot oblast — ni zelo konservativna stranka glede teh socialno škakljivih, da ne rečem filozofsko konfrontativnih zadev. Oni o teh temah — vključno s Cerkvijo oz. religijo — samo gobezdajo na Twitterju in jih izkoriščajo za diskreditacije in zmerjanje, za sejanje razdora in slabe volje in seveda za samosignalizacijo svojih kreposti. Predvsem pa te zadeve rabijo za ideološko diferenciranje od levičarstva, ki da bo nekega dne pripeljalo do propada Slovenstva.

Da pa zadeve le ne bi ostale samo pri načelnem kratkočasenju s kulturnim bojem, ki se ga Slovenci grejo na različnih forumih od družbenih omrežij pa do velike dvorane Državnega zbora, pa je tu Primc.

Lepo bo! Super …

Primc zna preverjeno ponagajati z referendumom, ki gre desničarjem na roko, ali prijazno organizirati protestni shod kot tega v torek. Prijazno ne samo do SDS. Priznati je treba, da sam Princ teme ne bi znal tako lepo spregovoriti kot Primc teme — ampak razsvetljene, s božjo lučjo obsijane teme.

Primc napoveduje, da bo na protestu lepo. To je super in prav rad verjamem. Le kako ne bi bilo lepo na moralističnem pro-life protestu, ki pa mu daš še dodatno družbeno težo z nasprotovanjem aktualni vladi. Takole pravi:

"Narediti moramo vse, kar je v naši moči za dobro naših družin in naših otrok ter naše ljube Slovenije. Udeležba vsakega poštenega človeka na shodu proti Golobovi vladi ter za zaščito družin in otrok je naša pravica in dolžnost. V demokraciji je pomembno, da večkrat množično povemo svoje mnenje. To so bili do sedaj navajeni delati predvsem skrajni levičarji. Sedaj je čas, da se javno množično oglasimo tudi mi."

Primc si obeta, da bo na demonstracije prišlo veliko ljudi. Mogoče res. A ne večkrat kot prvič in zadnjič. In vsekakor ne vsak petek — no, vsak torek. Kar bo že stotič reality check, ki ga ne Princ ne Primc ne bosta ne hotela ne znala ne mogla razumeti.

NAROČI SE
#LGBT #desnica #primc
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke