Kulumne
#mediji #rtv #referendum
Referendumi proti predlagatelju referendumov (1.): Za pravo pluralnost RTV
Logo 24.11.2022 / 06.10

Če za populistično desnico ne bo več prostora na RTV — ali vsaj ne prijazne besede —, potem ji pač bog pomagaj. Jaz ji že ne bom.

"Kako dober je novi Zakon o RTV, bo jasno šele nekoč, ko bo na oblasti druga vlada, druga opcija, ki bi v vodstvo in organe RTV podtaknila spet svoje ljudi." — [
  • Razlog, da bom to nedeljo na vseh treh nadležnih, vsiljenih, odvečnih referendumih glasoval za, je preprost, a prepričljiv: glasoval bom proti predlagatelju referendumov. Glasoval bom za, ker mi gre SDS na živce in jo kot stranko globoko preziram.
  • Referendume vidim sicer vsebinsko asimetrične. Za noveli Zakona o vladi in Zakona o dolgotrajni oskrbi mi je vseeno in se mi o tem niti ne ljubi bolj podrobno informirati. Podprl ju bom iz principa. Brez mnenja. O noveli Zakona o RTV pa imam mnenje.
  • Toda čeprav navijam, da bo tako imenovana depolitizacija RTV šla skozi, mi to ne vliva optimizma. Slabše kot zdaj ne bo, vendar novela sama po sebi še ni garancija, da bo bolje. Vsaj ne vsebina. Nacionalka bo temeljito razdesničena — in to je vse.

Proti namišljeni uravnoteženosti

NAROČI SE
#mediji #rtv #referendum
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke